Διεθνή

Ινδία: Σε λειτουργία οι βιομηχανίες παρά το lockdown

Ινδία: Σε λειτουργία οι βιομηχανίες παρά το lockdown
Ινδία: Τεταμένο το κλίμα στην χώρα, με τους εργαζόμενους να διαμαρτύρονται για το ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες παραμένουν ανοιχτές παρά το lockdown.

Παρά τα ενισχυμένα περιοριστικά μέτρα στην Ινδία, οι αυτοκινητοβιομηχανίες παραμένουν σε πλήρη λειτουργία, με το κλίμα μεταξύ των εργαζομένων ειδικά στην επαρχία Ταμίλ Ναντού που πλήττεται βαριά από την έξαρση της πανδημίας και τη διάδοση της ινδικής μετάλλαξης να παραμένει εκρηκτικό.

Η κυβέρνηση στην Ινδία ενέδωσε στις πιέσεις των εταιρειών

Η τοπική κυβέρνηση, η οποία την Παρασκευή ανανέωσε το σχεδόν καθολικό lockdown με τα νέα κρούσματα να ξεπερνούν τα 30.000 ημερησίως, ενέδωσε στις πιέσεις των εταιρειών κρατώντας ανοιχτά τα εργοστάσια.

Κι αυτό παρά την κλιμάκωση των αντιδράσεων από τους εργαζόμενους στο επονομαζόμενο «Ντιτρόιτ της Ινδίας».

Πάντως, τις προηγούμενες ημέρες κάποιες εταιρείες, όπως η Ford Motor και η Hyundai Motor, αναγκάστηκαν τελικά να ενδώσουν στις αντιδράσεις και να διακόψουν προσωρινά τη λειτουργία των μονάδων τους.

Στις πιέσεις ενέδωσε τελικά και η Renault-Nissan, με τους εργαζόμενους να επαναστατούν απειλώντας με μποϊκοτάρισμα της εργασίας τους, ενώ η Eicher Motors έκλεισε τρεις γραμμές παραγωγής.

Ορισμένες εταιρείες, όπως η Caterpillar και η Foxconn κράτησαν τις μονάδες ανοιχτές, αλλά λειτουργούν με το 50% του προσωπικού για να τηρούνται οι αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας.

Την ίδια ώρα οι εργοδότες έχουν κλιμακώσει την πίεση προς τις τοπικές αρχές να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί και να δοθεί προτεραιότητα στο προσωπικό των βιομηχανικών μονάδων.

Όμως, για την ώρα η ταχύτητα της διασποράς του ιού ξεπερνά κατά πολύ τον ρυθμό των εμβολιασμών.

Η κατάσταση στην Ινδία

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι επικρίνεται ευρέως επειδή δεν έδρασε γρηγορότερα για να καταστείλει το δεύτερο κύμα, την ώρα που θρησκευτικά φεστιβάλ και πολιτικές συγκεντρώσεις προσήλκυσαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους τις τελευταίες εβδομάδες και μετατράπηκαν σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Η κυβέρνησή του επικρίνεται επίσης για καθυστερήσεις στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της COVID-19 στη χώρα, το οποίο αποτελεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, την μόνη ελπίδα που έχει η Ινδία να θέσει υπό έλεγχο το δεύτερο κύμα της COVID-19.

Η εφημερίδα Hindustan Times αξίωσε σήμερα: «Επιταχύνετε την εκστρατεία εμβολιασμού, θέστε το δεύτερο κύμα της πανδημίας υπό κάποιον έλεγχο…».

Μολονότι η Ινδία είναι η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής εμβολίων στον κόσμο, αυτήν την στιγμή αγωνίζεται για να μπορέσει να παράξει αρκετές δόσεις για να μπορέσει να αναχαιτίσει αυτό το κύμα της επιδημίας.

Ο Μόντι έχει υπογραμμίσει ότι τα ινδικά κρατίδια θα πρέπει να διατηρήσουν τους ρυθμούς εμβολιασμού. Ωστόσο, αν και η χώρα έχει χορηγήσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 157 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19, το ποσοστό των εμβολιασμών έπεσε κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments