Πολιτική

Τσαβούσογλου: Μίλησε ξανά για τουρκική μειονότητα

Τσαβούσογλου: Μίλησε ξανά για τουρκική μειονότητα
Τσαβούσογλου: Το προκλητικό tweet.

Μπορεί ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δήλωσε ότι έρχεται «με θετική ατζέντα στην Ελλάδα» στην επίσκεψή του στη χώρα μας, όμως με το που αποβιβάστηκε στη Θράκη έκανε λόγο για τουρκική μειονότητα μέσω tweet.

Τσαβούσογλου: Η προκλητική ανάρτηση

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι βρίσκεται στην Ελλάδα για να συναντήσει μέλη της «τουρκικής μειονότητας» στη Δυτική Θράκη, καθώς επίσης και για να πραγματοποιήσει συνομιλίες περί διμερών σχέσεων».

Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει επίσκεψη στο Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, στο μειονοτικό σχολείο της πόλης «Τζελάλ Μπαγιάρ» και μετά στο μειονοτικό χωριό Θάμνα της Ροδόπης. Στην Αθήνα ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα καταφθάσει το απόγευμα της Κυριακής αμέσως μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στη Θράκη.

Τσαβούσογλου: Κρατά χαμηλούς τόνους η Αθήνα

Από την πλευρά της Αθήνας έχουν επιλεγεί συνειδητά χαμηλοί τόνοι, καθώς είναι αντιληπτό ότι και στην Αγκυρα υπάρχει κάποια –έστω ιδιότυπη– πρόθεση αποκλιμάκωσης. Και από τις δύο πλευρές μεταδίδεται ότι δεν επιθυμούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές μιας συνάντησης που μπορεί να αποβεί κρίσιμη, προκειμένου να είναι ήσυχο το προσεχές καλοκαίρι, ανεξάρτητα από τις εσωτερικές αναταράξεις της Τουρκίας. Προφανής προτεραιότητα των συζητήσεων θα είναι η συνάντηση που προγραμματίζεται να γίνει στις Βρυξέλλες στις 14 Ιουνίου, ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Τσαβούσογλου

Η ελληνική πλευρά έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι η «θετική ατζέντα» για την Τουρκία στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο περνά μέσα από την αισθητή βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ακριβώς αυτό το μήνυμα επανέλαβε και μέσα στην εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. «Ο μόνος τρόπος να υπάρξει ουσιαστική προσέγγιση με την Άγκυρα είναι να τερματιστούν οι προκλήσεις, οι παράνομες κινήσεις και η επιθετική ρητορική», ανέφερε σχετικά ο Πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments