Πολιτική

Τσίπρας: Η Κυβέρνηση δεν δίνει ευκαιρία στους οφειλέτες

Τσίπρας: Η Κυβέρνηση δεν δίνει ευκαιρία στους οφειλέτες
Τσίπρας: Δριμεία κριτική εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους οφειλέτες και την άρση των περιορισμών της πρώτης κατοικίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σχετικά με την άρση του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας. Να θυμίσουμε ότι  σχετικά με αυτό είχε αναφέρει ότι η Κυβέρνηση κακοποιεί την δημοκρατία. Ακόμη, ο ίδιος έχει ασκήσει σφοδρή κριτική για το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας που έχει κατατεθεί στην Βουλή.

«Πριν καλά καλά ανοίξει η οικονομική δραστηριότητα, μετά από έξι μήνες lockdown και με πολλά δισ. ευρώ επιπλέον ιδιωτικού χρέους να βαραίνουν νοικοκυριά, εργαζόμενους και επιχειρήσεις, η κυβέρνηση από σήμερα αίρει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας», υπογραμμίζει σε δήλωσή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

“Πρόκειται για εν εξελίξει κοινωνική καταστροφή”

Όπως σημειώνει, «χιλιάδες οφειλέτες, εργαζόμενοι, επαγγελματίες και καταστηματάρχες οδηγούνται με συνοπτικές διαδικασίες στην πτώχευση και η περιουσία τους σε μαζικούς πλειστηριασμούς», ενώ εγκαλεί τον πρωθυπουργό γιατί όπως αναφέρει «δεν αρνείται μόνο την πρόταση» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «για ρύθμιση του πανδημικού χρέους με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής, αλλά αρνείται να δώσει έστω και μία ευκαιρία για τους οφειλέτες που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση».

«Με δυο λόγια υλοποιεί όσα δεν κατάφεραν με στυγνούς εκβιασμούς ούτε οι δανειστές για δέκα χρόνια: Από τη μία μειώνει το εισόδημα των εργαζομένων και θεσμοθετεί την πληρωμή σε…ρεπό και από την άλλη βγάζει στο σφυρί τα σπίτια τους», τονίζει και καταλήγει: «Δεν πρόκειται απλά για το πιο νεοφιλελεύθερο σχέδιο αναδιάρθρωσης της οικονομίας. Πρόκειται για εν εξελίξει κοινωνική καταστροφή».

«O ΣΕΒ δηλώνει δυσαρεστημένος απ’ αυτόν τον νόμο»

Ζήτησε από τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό «να ακουστεί η φωνή των εργαζόμενων για να αισθανθεί η κυβέρνηση το πολιτικό κόστος από αυτή την απόπειρα να ξεκινήσει τον πόλεμο με τον κόσμο της εργασίας». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε ότι «ακόμα κι αν μέσα από τη σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία θεσμοθετηθούν αυτές οι επιλογές, εγώ είμαι εδώ για να δεσμευτώ απέναντι στους εργαζόμενους και στον ελληνικό λαό ότι αυτές οι νομοθετικές παρεμβάσεις πολύ σύντομα θα γίνουν παρελθόν».

Σχολίασε ότι διαβάζει σήμερα ότι «ο ΣΕΒ δηλώνει δυσαρεστημένος απ’ αυτόν τον νόμο, προφανώς σε συνεννόηση με τον κ. Χατζηδάκη, για να το παίξουν ότι διαφωνούν μεταξύ τους μπας και γλιτώσει ο υπουργός απ’ το εμφανιστεί ως υπερασπιστής των συμφερόντων μιας ολιγαρχίας και ως ο άνθρωπος που βάζει ταφόπλακα στο 8ωρο και θεσμοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες». Υπογράμμισε ότι όμως «όποια επικοινωνιακά παιχνίδια κι αν παίξουν, δεν θα καταφέρουν να αλλάξουν την εικόνα ότι μας γυρίζουν πάρα πολλά χρόνια πίσω, ότι βυθίζουν τον κόσμο στην αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments