Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Ντελ Καστίγιο στο κάδρο των εξτρέμ

Ολυμπιακός: Ντελ Καστίγιο στο κάδρο των εξτρέμ
Ολυμπιακός: Οι πρωταθλητές Ελλάδος τσεκάρουν τον βιρτουόζο, αριστεροπόδαρο εξτρέμ της Ρεν, Ρομέν Ντελ Καστίγιο. Το Who is Who του 25χρονου μεσοεπιθετικού

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει πρόταση για τον Αλασάν Ενταό. Η πρώτη απάντηση της Καραγκιουμρούκ ήταν αρνητική και οι απαιτήσεις της εκτός πραγματικότητας. Αλλά οι συζητήσεις συνεχίζονται. Παράλληλα, οι Ερυθρόλευκοι περιμένουν νεότερα από τον παίκτη που αποτελεί τον «εκλεκτό» του Πέδρο Μαρτίνς για τη θέση των εξτρέμ, τον Ζορζ Κέβιν Ενκουντού.

Έναν παίκτη που έφτασε μια ανάσα από τον Πειραιά τον Οκτώβριο, περίμενε να μπει στο αεροπλάνο, αλλά ο Πορτογάλος επέλεξε τον Μπρούμα. Τώρα, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Και ο Μαρτίνς είπε μεγάλο «ναι» τον ταχυδυναμικό Γάλλο. Τώρα, όμως, η υπόθεση είναι πολύ πιο δύσκολη και περίπλοκη.

Νέο όνομα στη μεταγραφική λίστα των εξτρέμ

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός δεν σταματάει να κινείται στην αγορά και να έχει ανοιχτές κι άλλες υποθέσεις που πιθανότατα τον απασχολούν. Με μία εξ αυτών να προέρχεται απευθείας από τη Γαλλία. Και να φέρνει στο προσκήνιο ένα όνομα που πρώτη φορά ακούγεται για τους Ερυθρόλευκους. Αυτό του μεσοεπιθετικού της Ρεν, Ρομέν Ντελ Καστίγιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του to10.gr.

Η Ρεν, μετά την περσινή τρομερή σεζόν, που την οδήγησε στους ομίλους του Champions League, φέτος «χάθηκε». Εμπλεξε. Και δεν κατάφερε να μπει ξανά στην 4άδα. Εμεινε 6η, πίσω από Λιλ, Παρί, Μονακό, Λιόν, Μαρσέιγ. Και ο τεχνικός διευθυντής της, σε συνεργασία με τον νέο προπονητή, Μπρούνο Ζενεσιό, αποφάσισαν να αλλάξουν το ρόστερ. Ο Ντελ Καστίγιο, λοιπόν, πήρε το «ελεύθερο» να φύγει από τη γαλλική ομάδα, παρότι έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2022. Μάλιστα, για αυτό ενημερώθηκε και ο ατζέντης του, Αλεξάντερ Μπονεφόντ.

Όπως προκύπτει, λοιπόν, ο ιδιοκτήτης της «SCORE AGENCIES» έβαλε την ιδέα στον Ολυμπιακό για τον Ντελ Καστίγιο. Έναν ποδοσφαιριστή που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά που έχει ζητήσει ο Μαρτίνς από τους δύο εξτρέμ που αναζητά ο Ολυμπιακός. Είναι αριστεροπόδαρος, αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, με «αγαπημένη» θέση αυτή του δεξιού εξτρέμ, είναι καλός ντριμπλέρ, αρκετά γρήγορος και εκρηκτικός και με πολύ καλή μεταβίβαση. Σε σύνολο 99 αγώνων αυτή την 3ετία με τη Ρεν έχει 2 γκολ και 19 ασίστ. Φέτος, ολοκλήρωσε τη χρονιά με 30 συμμετοχές και 5 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού.

Το Who is Who

Ο Ντελ Καστίγιο, ωστόσο, κουβαλάει μαζί του μια αξιοπρόσεκτη καριέρα, που φέρει της σφραγίδα της Λιόν. Με ισπανική καταγωγή, λόγω πατέρα, ο 25χρονος εξτρέμ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λιόν και μόλις στα 14 εντάχθηκε στις ακαδημίες της. Εφτασε έως την πρώτη ομάδα, έκανε συμμετοχές, εντυπωσίασε έναν χρόνο στη Νιμ ως δανεικός και το 2018 η Ρεν πλήρωσε 2.000.000 € να τον αγοράσει, τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Από την πλευρά του ατζέντη του Ντελ Καστίγιο (έχει κάνει αρκετές δουλειές στην Ελλάδα) και από τον Μορίς (ΤΔ της Ρεν) προκύπτει ότι η πληροφόρηση πως ο Ολυμπιακός έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τον Γάλλο τεχνίτη. Αλλά ακόμη δεν είναι σαφές εάν αυτό έχει μετουσιωθεί σε πρόταση ή είναι απλά κρούση. Το σίγουρο είναι ότι ο ποδοσφαιριστής εμφανίζεται απολύτως θετικός για τον Ολυμπιακό. Κάτι απολύτως λογικό, εάν αναλογιστεί κανείς τη σπουδαία πορεία που έχουν στον Πειραιά οι περισσότεροι γαλλόφωνοι ποδοσφαιριστές.

Εάν, λοιπόν, ο Μαρτίνς, ο Καρεμπέ, ο Μοντέστο και ο σύλλογος έχει ξεχωρίσει τον Ντελ Καστίγιο, είναι πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις. Καθώς η Ρεν είναι διαθέσιμη να τον παραχωρήσει. Και ήδη εξετάζει ακόμη δύο κρούσεις, η μία από τη Θέλτα και η δεύτερη από τη Λανς, η οποία εμφανίζεται από τους Γάλλους ως η πιο δυνατή διεκδικήτρια του παίκτη!

Ο 9 φορές διεθνής με την Εθνική Ελπίδων της Γαλλίας Ντελ Καστίγιο έχει συνολικά 181 συμμετοχές, 14 γκολ και 32 ασίστ στην καριέρα του. Επίσης, στη διάρκεια της καριέρας του έχει αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος αγωνίστηκε αρκετές φορές και ως δεύτερος επιθετικός στη Ρεν, αλλά και «φουνταριστός», λόγω των ελλείψεων από τραυματισμούς και κορωνοϊό. Η χρηματιστηριακή αξία του στο transfermarkt.de είναι 5.000.000 €.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments