Ελλάδα

ΕΚΠΑ: Σάλος με καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

ΕΚΠΑ: Σάλος με καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση
ΕΚΠΑ: «Ο καθηγητής ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο», καταγγέλλει φοιτήτρια.

Σάλος έχει προκληθεί στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ μετά τις μαζικές καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών εις βάρος καθηγητή της σχολής, ο οποίος κατηγορείται πως παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες.

Με τις πρώτες καταγγελίες να έρχονται στο φως από το προηγούμενο έτος, ο Φοιτητικός Σύλλογος του τμήματος ζητάει την απομάκρυνση του εν λόγω καθηγητή από τη σχολή. Ήδη έχει ξεκινήσει ΕΔΕ σχετικά με τη δράση του καθηγητή.

Αρκετές φοιτήτριες βγήκαν και μίλησαν δημόσια για τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που έλαβαν χώρα στη σχολή. Μία απόφοιτη φοιτήτρια του τμήματος αναφέρει ότι «ο καθηγητής ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο».

«Οι καταγγελίες, απ΄όσο γνωρίζουμε ως φοιτητικός σύλλογος δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά αφορούν και αντιδεοντολογική συμπεριφορά τόσο απέναντι σε φοιτητές, περιπτώσεις bullying, όσο και απέναντι σε καθηγητές», πρόσθεσε.

Η δράση του καθηγητή φαίνεται να κρατάει από το παρελθόν, με τις καταγγελίες να βγαίνουν στην επιφάνεια τα τελευταία χρόνια.

«Υπάρχουν καταγγελίες που έχουν γίνει πριν 10 χρόνια για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τα τελευταία δυο χρόνια υπήρξαν οι έγγραφες καταγγελίες», ανέφερε.

Εκτός από τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, πολλές είναι οι μαρτυρίες που κάνουν λόγο για bullying σε βάρος φοιτητών.

Μία άλλη φοιτήτρια του τμήματος είπε ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής «ζητούσε φωτογραφίες από φοιτήτριες. Έχει σχολιάσει σε εργασία το μπούστο και αυτό ήταν προαπαιτούμενο για να περαστεί το μάθημα».

Φοιτητικός Σύλλογος ΕΜΜΕ: Παρέμβαση στο γραφείο του καθηγητή

Χθες μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου πραγματοποίησαν παρέμβαση στο γραφείο του καθηγητή του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΜΜΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), καταγγέλλοντάς τον για σεξιστικές συμπεριφορές και παρενόχληση φοιτητριών.

Με τον καθηγητή να περνάει από το στάδιο της ΕΔΕ, το αίτημα του φοιτητικού συλλόγου είναι η απομάκρυνση του καθηγητή από τη θέση του και από το πανεπιστήμιο συνολικά ενώ οι φοιτητές και οι φοιτήτριες προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που συνεχιστεί η κωλυσιεργία, θα συνεχίσουν ακόμα πιο έντονα τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις τους.

Η παρέμβαση των φοιτητών αποτελεί μία κίνηση διαμαρτυρίας, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι τέτοιες παρεμβατικές συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές πλέον, με τους φοιτητές να στέλνουν το μήνυμά τους προς πάσα κατεύθυνση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments