Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Σπάει στα δύο η ηλικιακή ομάδα 18 έως 29 ετών

Εμβολιασμοί: Σπάει στα δύο η ηλικιακή ομάδα 18 έως 29 ετών
Εμβολιασμοί: Οι ανακοινώσεις σχετικά με τη συγκεκριμένη ομάδα πρόκειται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Έχοντας μπει πλέον στον Ιούνιο, οι εμβολιασμοί στη χώρα τρέχουν ακάθεκτοι. Οι εμβολιασμοί μέχρι και χθες ξεπέρασαν τα 5.700.000 εκατομμύρια, ενώ πλέον ο εμβολιασμός των νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών είναι μονόδρομος.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των νέων μίλησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ανέφερε ότι οι ηλικίες αυτές θα «σπάσουν» σε δύο ομάδες, η πρώτη 25-29 και η δεύτερη 18-24. Επιπλέον, οι ανακοινώσεις που αφορούν τη συγκεκριμένη κατηγορία θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί και πως θα χορηγηθούν τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

Όσον αφορά στην επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», τόνισε ότι ο μέσος όρος των εμβολιασμένων με μια δόση στα νησιά ανέρχεται στο 40% (πλήρως εμβολιασμένοι 27%), ενώ στο 100% βρίσκεται η πληρότητα των ραντεβού για εμβολιασμούς σε Λευκάδα, Θάσο, Πάρο, Μύκονο και Σαλαμίνα.

Ο κ. Κικίλιας έκανε νέα έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν.

«Νομίζω ότι είναι εντυπωσιακοί οι ρυθμοί με τους οποίους κινούμαστε στον εμβολιασμό, γνωρίζετε τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους. Βλέπω ότι και στις πιο μεγάλες ηλικίες, παρότι έχουν ανοίξει αρκετό καιρό οι συγκεκριμένες ηλικίες και έχουν μπει στις πλατφόρμες για εμβολιασμό, συνεχίζουν σε μικρό βαθμό αλλά σταδιακά να αυξάνονται πάλι οι αριθμοί», απάντησε σε σχετική ερώτηση με τις τάσεις επιβράδυνσης που παρουσιάζει το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Ερωτηθείς για περιστατικά μυοκαρδίτιδας από εμβόλια Pfizer στο Ισραήλ, δήλωσε: «Δεν επηρεάζεται το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα. Έχουμε δει τις μελέτες, όπως και πολλές άλλες διεθνείς εκθέσεις. Το Ισραήλ έδωσε έγκριση για εμβολιασμούς σε παιδιά 12-15, ενώ εμβολιάζονται από τα 16 και πάνω με αυτό το εμβόλιο. Μέχρι σήμερα, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα μπόρεσε να παράξει εγκεκριμένα και πιστοποιημένα εμβόλια και κυρίως ελεγμένα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments