Ελλάδα

Ηλεία: Συνελήφθη 52χρονος σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου

Ηλεία: Συνελήφθη 52χρονος σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου
Ηλεία: Ο κατηγορούμενος πολλές φορές στο παρελθόν, προσέγγισε τον 15χρονο μαθητή μέσω των social media

Μετά τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης στο ΕΚΠΑ, άλλη μία συγκλονιστική καταγγελία έρχεται από την Ηλεία.

Συγκλονίζει την Ηλεία η είδηση της σεξουαλικής παρενόχλησης κατ’ εξακολούθηση, από 52χρονο αλλοδαπό, με θύμα ένα 15χρονο αγόρι, σε χωριό του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Ο δράστης σύμφωνα με το patrisNews κατάγεται από την Ρουμανία και σήμερα βρέθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Ηλείας όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τη Δευτέρα το πρωί. Κρίθηκε παράλληλα επιβεβλημένη η κράτησή του έως τότε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Θοδωρής Αντωνόπουλος, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε δημιουργήσει προβλήματα στο χωριό, πολλές φορές στο παρελθόν, προσέγγισε τον 15χρονο μαθητή, μέσω των social media. Ο κ. Αντωνόπουλος πρόσθεσε ότι το παιδί είναι σε κατάσταση σοκ.

Εισαγγελική παρέμβαση για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Σάλος έχει προκληθεί από την καταγγελία φοιτητριών του ΕΚΠΑ ότι καθηγητής τις παρενοχλεί σεξουαλικά και ζητούν την απομάκρυνσή του. Ήδη ο καθηγητής έχει τεθεί σε αναστολή καθηκόντων από την Πέμπτη.

Την παρέμβασή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπουλου προκάλεσαν οι καταγγελίες για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ που φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του να παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες.

Παρέμβαση εισαγγελέα Η εισαγγελική λειτουργός έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί μεταξύ άλλων αν έχουν τελεστεί αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και παράνομη βία.

Υπενθυμίζεται πως από σήμερα ο καθηγητής βρίσκεται σε αναστολή καθηκόντων.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο γραφείο του από φοιτήτριες που γέμισαν την πόρτα του με χαρτιά με καταγγελίες-σοκ.

Τι απαντά ο καθηγητής μετά τις καταγγελίες

«Επιδιώκει να έχει στενή επαφή με φοιτήτριες», «Μας ζητάει φωτογραφίες με μαγιό», «Στην σχολή στο σπίτι στην γειτονιά στη δουλειά τσακίζουμε το σεξισμό την πατριαρχία και το σύστημα που τα γεννά και τα θρέφει» αναφέρουν μερικά από τα σημειώματα και τα τρικάκια, ενώ μια κόλλα Α4 λίγο παραπέρα γράφει: «Γραφείο σεξιστή».

Μιλώντας στο Live News, ο καθηγητής λέει πως όσα του καταλογίζονται τον θίγουν και δεν ισχύουν.

«Θέλω να ακούσω τα πράγματα ως είναι και όχι ως φήμες, δεν πρόκειται να μπω στην διαδικασία να απαντήσω σε κάποια φήμη το τι πιστεύει το φοιτητικό σώμα και το τι πράγματα μπορεί να έχει ας καταγγείλει και ελπίζω αν υπάρχουν επώνυμα τέτοια πράγματα να έχουν καταγγελθεί και το πράγμα να πάρει τον δρόμο του» σημείωσε.

«Δεν έχω λάβει καμία επίσημη γνώση τέτοιων κατηγοριών και δεν μπορώ να απαντήσω σε καμία φήμη. Μπορώ να σας πω ότι αναμένω το πόρισμα του Πανεπιστημίου σε όσα έχω κληθεί δεν έχει έρθει τίποτα σχετικό με αυτά τα φοβερά πράγματα που ακούγονται» ανέφερε ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments