Αθλητισμός

Δανία-Φινλανδία 0-1: Ήττα για τους Δανούς στη σκιά της κατάρρευσης του Έρικσεν

Δανία-Φινλανδία 0-1: Ήττα για τους Δανούς στη σκιά της κατάρρευσης του Έρικσεν
Δανία-Φινλανδία 0-1: Οι Φινλανδοί επικράτησαν με 1-0 των Δανών σε ένα ματς που κυριολεκτικά σόκαρε, με τον Κριστιάν Ερικσεν να καταρρέει στο πρώτο μέρος.

Η Φινλανδία κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 1-0 της Δανίας στην Κοπεγχάγη στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου, σε ένα ματς που αναμφίβολα σόκαρε τους πάντες με την κατάρρευση του Κριστιάν Ερικσεν στο πρώτο μέρος. Τελικώς, εκείνος που όπως φαίνεται έσωσε τον άτυχο ποδοσφαιριστή, ήταν ο συμπαίκτης του Σίμον Κάιερ.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά, πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού από τα πρώτα λεπτά και απείλησαν για πρώτη φορά στο 7′ με τον Βιντ να σουτάρει εκτός περιοχής και τον Χραντέτσκι να αποκρούει.

Ο τερματοφύλακας των Φινλανδών δοκιμάστηκε αρκετές φορές στο πρώτο μέρος, αλλά αντέδρασε σωστά τόσο στην κεφαλιά του Χόιμπιεργκ (15′) όσο και στο σουτ του Έρικσεν (18′).

Το γκολ της νίκης για τους Φιλανδούς στο πρώτο παιχνίδι της ιστορίας του σε τελική φάση EURO 2020, σημείωσε ο Πονγκιάπαλο στο 60′. Μετά το σοκ με τον Ερικσεν, το παιχνίδι συνεχίστηκε αρκετές ώρες αργότερο από το 43ο λεπτό, στο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές σταμάτησαν για πέντε λεπτά και συνέχισαν για την επανάληψη. Παρότι οι Δανοί ήταν ξανά καλύτεροι, μια φάση ήταν αρκετή για να τους στερήσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, στο 74ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν και πέναλτι με τον Χόιντμπεργκ.

Δανία-Φινλανδία 0-1

Η κατάρρευση του Έρικσεν

Ο διεθνής άσος κατέρρευσε στο 44ο λεπτό του αγώνα, με τα ιατρικά επιτελεία των δύο ομάδων να δίνουν τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο ποδοσφαιριστή.

Ο Έρικσεν δεν είχε για αρκετό διάστημα τις αισθήσεις του και οι γιατροί έδωσαν μεγάλο αγώνα για να κρατήσουν ζωντανό τον διεθνή μέσο, κάνοντας τεχνητή αναπνοή και μαλάξεις στον παίκτη.

Οι σκηνές ήταν σοκαριστικές και ο κόσμος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα, την προσπάθεια των γιατρών να κρατήσουν στην ζωή τον Έρικσεν.

Την ίδια ώρα οι ποδοσφαιριστές της Δανίας σχημάτισαν έναν κύκλο για να μη μπορεί να δει κανείς τι συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο και λίγη ώρα αργότερα μετά από συνομιλίες των δύο προπονητών με τον διαιτητή οι παίκτες της Φινλανδίας αποχώρησαν στα αποδυτήρια. Δανία-Φινλανδία 0-1

Ποιος είναι ο Κρίστιαν Έρικσεν

Ο Κρίστιαν Ντάνεμαν Έρικσεν (δανικά: Christian Dannemann Eriksen, 14 Φεβρουαρίου 1992) είναι Δανός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός στην Σέριε Α για την Ίντερ και στην Εθνική Δανίας.

Γεννημένος στο Μίντελφαρτ της Δανίας, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον Άγιαξ, το 2010.

Το 2011, ονομάστηκε Καλύτερος Δανός Παίχτης, Καλύτερο Ταλέντο του Ολλανδικού Πρωταθλήματος και Καλύτερο Ταλέντο του Άγιαξ. Με τον Άγιαξ κατάκτησε, έως και το 2013, τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα.

Το 2013-14, ονομάστηκε Καλύτερος Παίχτης της ομάδας, ενώ το 2015, κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη φορά τον τίτλο του Καλύτερου Δανού Ποδοσφαιριστή.

Από το 2013 έως το 2020 αγωνίστηκε στην Τότεναμ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments