Ελλάδα

Συνέδριο γονιμότητας: Εξηγήσεις για το επίμαχο σποτ

Συνέδριο γονιμότητας: Εξηγήσεις για το επίμαχο σποτ
Συνέδριο γονιμότητας: Τι απαντά στις επικρίσεις για το σποτ ένας εκ των ομιλητών του συνεδρίου.

Εξηγήσεις για το σποτ για το 1ο Συνέδριο «Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας» στα Γιάννενα έδωσε ο Κώστας Πάντος, ένας εκ των κεντρικών ομιλητών. Ο γνωστός γυναικολόγος τοποθετήθηκε σχετικά με τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το εν λόγω βίντεο.

Οι αντιδράσεις αυτές είχαν και ως αποτέλεσμα να αποσύρει την αιγίδα της η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Συνέδριο γονιμότητας: Τι δήλωσε ο Κώστας Πάντος

Ο κ. Πάντος παραδέχτηκε αρχικά πως το σποτ είναι όντως σκληρό για τις γυναίκες, είναι όμως η ωμή πραγματικότητα. «Όταν είδα το σποτ θεώρησα ότι είναι σκληρό έλεγε όμως την ωμή αλήθεια», είπε αρχικά τονίζοντας πως σκοπός του δεν είναι να πει στις γυναίκες πότε θα κάνουν παιδιά. «Το βίντεο δεν λέει κάντε παιδιά αλλά ενημερώσου». Τόνισε δε ότι το βίντεο είναι αυτοβιογραφικό. Όπως είπε σκοπός δεν είναι να πείσει τις γυναίκες να κάνουν παιδιά, ούτε να τις εκβιάσει. Σκοπός όπως είπε είναι να τις ενημερώσει. Μάλιστα μίλησε για την ορμόνη της γονιμότητας λέγοντας πως όσο μεγαλώνει μια γυναίκα τόσο η ορμόνη πέφτει.

Συνέδριο γονιμότητας

«Νομίζω ότι αγγίξαμε ευαίσθητες χορδές. Η σημερινή γυναίκα, που πολλές φορές έχει την καριέρα μπροστά της, τα μεταπτυχιακά της, φτάνει σε ηλικίες άνω των 40 για να σκεφτεί να αποκτήσει παιδί. Αυτές που θέλουν να αποκτήσουν παιδί. 40άρες, 45άρες και 50 χρονών, έρχονται για πρώτη φορά να αποκτήσουν παιδί, μη γνωρίζοντας τα όρια που θέτει η φύση». Όσον αφορά στην Καίτη Γαρμπή που τον ανέφερε στην ανάρτησή της στο Twitter o κ. Πάντος είπε πως πρόκειται για παρεξήγηση και εκείνος προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της χθες βράδυ αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Συνέδριο γονιμότητας: Τι αναφέρει η εμπνεύστρια του σποτ

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η εμπνεύστρια του σποτ Κία Παπαδοπούλου, έδωσε τη δική της απάντηση, μετά από τα social media. «Αυτό το κείμενο έχει την δίκη μου υπογραφή και καταθέτει ένα κομμάτι από την ψυχή μου. Σ’ αυτό το κείμενο έχω γράψει όλα όσα έχω βιώσει στο πετσί μου επειδή έκανα το έγκλημα να είμαι 10 χρόνια παντρεμένη χωρίς να έχω κάνει παιδιά. Γιατί έχω περάσει τα 40 και δεν έχω γίνει μάνα» αναφέρει μεταξύ άλλων. Συνέδριο γονιμότητας

Συνέδριο γονιμότητας: Το επίμαχο σποτ

Στο βίντεο αναφέρεται: «Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. «Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;». Κι αναρωτιέσαι: Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. «Τι έχω κάνει λάθος;». Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα», ακούγεται στο διαφημιστικό σποτ.

Κάτω από το επίμαχο βίντεο, που αναρτήθηκε στο YouTube, δεκάδες χρήστες εκφράζουν την δυσαρέσκειά αλλά και την οργή τους με το περιεχόμενο, που χαρακτηρίζουν «ενοχοποιητικό, ρατσιστικό, στερεοτυπικό και οπισθοδρομικό», σημειώνοντας ότι είναι «υποτιμητικό για όλες τις γυναίκες, είτε έχουν παιδιά είτε όχι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments