Αθλητισμός

Γαλλία Γερμανία 1-0: Νίκη με το αυτογκόλ του Χούμελς

Γαλλία Γερμανία 1-0: Νίκη με το αυτογκόλ του Χούμελς
Γαλλία Γερμανία 1-0: Οι δύο ομάδες διασταύρωσαν τα ξίφη τους και αναβίωσαν μνήμες του μεταξύ τους ημιτελικού του Euro 2016 στο Allianz Arena.

Γαλλία και Γερμανία διασταύρωσαν τα ξίφη τους, αλλά η Γαλλία του Ντεσάπ κατάφερε να πάρει το παιχνίδι. Να θυμίσουμε ότι η Πορτογαλία κατάφερε να νικήσει την Ουγγαρία με μπροστάρη τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Το πρόγραμμα του Euro 2020 επιφυλάσσει πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Αν και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα την κατοχή την είχαν οι Γερμανοί, οι Γάλλοι κατάφεραν να νικήσουν το παιχνίδι. Τον νικητήριο γκολ ήταν το αυτογκόλ του Χούμελς, το οποίο απέβη μοιραίο για την ομάδα των Πάντσερ.

Αυτογκόλ του Χούμελς και 1-0 για την Γαλλία

Προβάδισμα για τη Γαλλία απέναντι στη Γερμανία στην Allianz Arena.

Με αυτογκόλ του Ματς Χούμελς η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν άνοιξε το σκορ απέναντι στην ομάδα του Γιόακιμ Λεβ, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Πογκμπά έκανε την μπαλιά με το εξωτερικό, ο Ερναντέζ γύρισε και ο Χούμελς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ για το 1-0 των «τρικολόρ».

Οι δηλώσεις Ντεσάπ – Μπενζεμά

Για πρώτη φορά κοντράρονται σε φάση ομίλων, αμφότερες αήττητες σε πρεμιέρα (5-3-0 η Γαλλία, 5-5-0 η Γερμανία), με πλειάδα αστέρων και μεγάλες επιστροφές (Μπενζεμά – Μίλερ, Χούμελς), ώστε να φτάσουν στην κορυφή. Η Γαλλία είχε ετοιμοπόλεμους τους Αντουάν Γκριεζμάν και Καρίμ Μπενζεμά για τη μεγάλη μάχη με τη Γερμανία την Τρίτη το βράδυ στο Μόναχο.

«Δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα». Αυτήν ήταν η απάντηση που έδωσε ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, ερωτηθείς για την κατάσταση των δύο παικτών του για την πρεμιέρα της Γαλλίας στο Euro 2020. Στη συνέχεια έγινε πιο συγκεκριμένος: «Θα είναι διαθέσιμοι. Σε συνεργασία με το ιατρικό επιτελείο, κάναμε το καλύτερο δυνατό. Όλοι ήταν παρόντες στην χθεσινήπροπόνηση. Έχουμε δύο προπονήσεις πριν από το ματς και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα.

Το ίδιο καθησυχαστικός εμφανίσθηκε και ο Μπενζεμά: «Συνέχισα την προπόνηση με την ομάδα, επειδή δεν έχω καμία ενόχληση, ούτε πόνο. Φυσικά αισθάνομαι καλά επειδή έχω εργαστεί στο γυμναστήριο, οπότε είμαι έτοιμος 100%». Όσον αφορά στο δίλημμα Μπενζεμά ή Ζιρού για την κορυφή της επίθεσης και την πιθανότητα να μείνει κάποιος «δυσαρεστημένος», ο Ντεσάμπ, τόνισε: «Το πιο σημαντικό για εμένα, είναι αυτό που συμβαίνει στο εσωτερικό της ομάδας και εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα».

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Δείτε τις επιλογές των Ντιντιέ Ντεσάμπ και Γιόαχιμ Λεβ για τη σπουδαία αναμέτρηση στην “Αλιάντς Αρίνα”.

ΓΑΛΛΙΑ: Λιορίς, Παβάρ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ερναντέζ, Καντέ, Πογκμπά, Ραμπιό, Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Μπενζεμά

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Γκίντερ, Χούμελς, Ρίντιγκερ, Κίμιχ, Κρόος, Γκιουντογκάν, Γκόζενς, Χάβερτς, Μίλερ, Γκνάμπρι

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments