Διεθνή

Δημοσκόπηση Γερμανία: Μεγάλο το προβάδισμα του CDU

Δημοσκόπηση Γερμανία: Μεγάλο το προβάδισμα του CDU
Δημοσκόπηση Γερμανία: Νέα μέτρηση δίνει μεγάλο προβάδισμα στο CDU και καταγράφει μεγάλες απώλειες για τους Πρασίνους και την Μπέρμποκ.

Ανάμεικτα είναι τα αποτελέσματα σε νέα δημοσκόπηση στην Γερμανία. Στην δημοσκόπηση αυτή μπορεί να βρίσκεται πολύ μπροστά το κυβερνών κόμμα, ενώ οι Πράσινοι έχουν πολύ μεγάλες απώλειες. Να θυμίσουμε ότι σε προηγούμενες μετρήσεις οι Πράσινοι είχαν καταγράψει προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, κάτω από το 20% κατρακυλούν οι Πράσινοι σε νέα δημοσκόπηση στη Γερμανία, για πρώτη φορά εδώ και τρεις μήνες, ενώ η Χριστιανική Ένωση (CDU/CDU) συνεχίζει να αυξάνει τα ποσοστά της.

Νέα δημοσκόπηση

Σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, CDU/CSU βρίσκονται στο 27,5% (+1), σημαντικά μπροστά από τους Πράσινους, οι οποίοι περιορίζονται στο 19,5% (-1) . Ακολουθεί πολύ κοντά το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 16,5% (+1), ενώ οι Φιλελεύθεροι (FDP) και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) παραμένουν σταθερά στο 13% και στο 11%. Η Αριστερά χάνει μία μονάδα και βρίσκεται στο 6%, μόλις μία μονάδα πάνω από το όριο εισόδου στην Bundestag.

Με αυτά τα δεδομένα, ο σημερινός «μεγάλος» συνασπισμός (CDU/CSU, SPD) δεν θα ήταν εφικτός, αλλά θα μπορούσε να σχηματιστεί είτε κυβέρνηση CDU/CSU, Πρασίνων και FDP είτε συνασπισμός CDU/CSU, SPD και FDP.

Το 43% των ερωτηθέντων δεν επιλέγει κάποιον από τους υποψηφίους

Αν αυτή η εικόνα επιβεβαιωνόταν στην κάλπη, το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο θα αποκτούσε επιπλέον 32 βουλευτές και θα έφθανε τους 741 και οι πιθανοί κυβερνητικοί σχηματισμοί θα ήταν είτε μεταξύ CDU/CSU και Πρασίνων είτε μεταξύ CDU/CSU, SPD και FDP είτε μεταξύ Πρασίνων, SPD και FDP. Ο σημερινός «μεγάλος» συνασπισμός δεν θα εξασφάλιζε την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Στο ερώτημα για την απευθείας επιλογή Καγκελάριου, η υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ εξακολουθεί να προηγείται με 21% (-3) και ακολουθούν ο Άρμιν Λάσετ (CDU) με 20% (+1) και ο Όλαφ Σολτς (SPD) με 16% (+2). Το 43% των ερωτηθέντων ωστόσο δεν επιλέγει κάποιον από τους τρεις υποψηφίους, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η κυρία Μπέρμποκ έχει χάσει 11 ποσοστιαίες μονάδες από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, δηλαδή τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Οι κυβερνητικοί συνασπισμοί

Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, θα μπορούσαν να προκύψουν τρεις κυβερνητικοί συνασπισμοί στη Γερμανία μετά το πέρας των εκλογών του Σεπτεμβρίου, όπως επισημαίνει η εφημερίδα.

1. Ένας «μαυρο-πράσινος» συνασπισμός της Χριστιανικής Ένωσης (CDU / CSU) και των Πρασίνων (ποσοστό 49%) που θα είχε κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

2. Ένας συνασπισμός των Πρασίνων, των Σοσιαλδημοκρατών και των Ελεύθερων Δημοκρατών (με ποσοστό 51%) .

3. Ένας συνασπισμός που αποτελείται από την Χριστιανική Ένωση (CDU / CSU), τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Ελεύθερους Δημοκράτες (52%).

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», η έρευνα του ινστιτούτου INSA διεξήχθη σε δείγμα 1.350 ατόμων, από 10 έως 14 Μαΐου 2021 (μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments