Πολιτική

Νίκος Παππάς: Την παραπομπή του προτείνει η Προανακριτική

Νίκος Παππάς: Την παραπομπή του προτείνει η Προανακριτική
Νίκος Παππάς: Η προανακριτική επιτροπή της Βουλής προτείνει την παραπομπή του πρώην υπουργού επί ΣΥΡΙΖΑ στο Ειδικό Δικαστήριο.

Η προανακριτική επιτροπή της Βουλής προτείνει την παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο, σήμερα Τρίτη (29/6) στην ολοκλήρωση των εργασιών με θέμα τη συζήτηση και την έγκριση του πορίσματός της, η οποία διερεύνησε αδικήματα που έχουν τελεσθεί από τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ κατά την άσκηση των καθηκόντων του (υπόθεση τηλεοπτικών αδειών 2016).

Νίκος Παππάς: Τι αναφέρει το πόρισμα

Πιο συγκεκριμένα, προτείνεται η παραπομπή του κ. Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σύμφωνα με το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής που κατατέθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής. Νίκος Παππάς

Σύμφωνα με το πόρισμα που παρουσιάστηκε σήμερα στη Βουλή, ο πρώην υπουργός φέρεται να είναι το πρόσωπο που επιχείρησε με χειρισμούς να δημιουργήσει το αποκαλούμενο «ΣΥΡΙΖΑCHANNEL». Επισημαίνεται, ότι από το «δια ταύτα» του τελικού κατηγορητηρίου απουσιάζει το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου καθώς από την έρευνα της προανακριτικής δεν προέκυψαν ουσιαστικές αποδείξεις τέλεσης του συγκεκριμένου κακουργήματος.

Νίκος Παππάς: που στηρίζεται η τεκμηρίωση

Η τεκμηρίωση του πορίσματος, που θα συζητηθεί και ψηφιστεί από την Ολομέλεια εως τις 15 Ιουλίου, στηρίζεται:

  • Στα sms που αντάλλαξε ο κ. Παππάς με τον κ. Καλογρίτσα την περίοδο του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών. Όπως αναφέρουν πηγές της προανακριτικής, το περιεχόμενο των μηνυμάτων επιβεβαιώνει πως ο πρώην υπουργός καθοδηγούσε έναν εκ των υποψηφίων.
  • Στις καταθέσεις του κ. Χρ. Καλογρίτσα που αποκάλυψε ότι λειτουργούσε ως «μπροστινός» του πρώην υπουργού
  • Στην αποκάλυψη του κ. Κυρ. Τόμπρα για το ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ Παππά – Καλογρίτσα – CCC
  • Στα email που αναφέρονται σε white house και white porscha
  • στην εμπλοκή του γνωστού δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμιου

Πηγές της ΝΔ αναφέρουν πως «η πρόταση της επιτροπής για τον Νίκο Παππά είναι σαφής, τεκμηριωμένη και εμπεριστατωμένη και περιγράφει με τον πλέον αναλυτικό τρόπο τον σκοτεινό ρόλο του κ. Παππά στην προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης και απόκτησης ουσιαστικά δικού του καναλιού. Μετά από τη διενέργεια της προκαταρκτικής έρευνας συμπεριλαμβανομένου του αιτιολογικού υπομνήματος του ελεγχόμενου, προτείνεται να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του τέως Υπουργού Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments