Ελλάδα

Χρήστος Παππάς: Η πληροφορία που τον πρόδωσε και τα πρώτα λόγια του

Χρήστος Παππάς: Η πληροφορία που τον πρόδωσε και τα πρώτα λόγια του
Χρήστος Παππάς: Οι πληροφορίες σχετικά με το πού κρυβόταν ο Παππάς είχαν φτάσει στην Αντιτρομοκρατική τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Σε σπίτι στην περιοχή του Ζωγράφου συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς, χθες το βράδυ της Πέμπτης 1/7. Ο πρώην βουλευτής που έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης είχε καταφέρει να διαφύγει της σύλληψης, από τότε που βγήκε η απόφαση για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. 

Μάλιστα στις 22 Οκτωβρίου του 2020, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, μέσω του δικηγόρου του, είχε δηλώσει την ίδια ημέρα ότι δεν θα παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές, αρνούμενος να εκτίσει την ποινή του για την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης που μετρά 2 δολοφονίες και δικογραφία με περισσότερες από 80 υποθέσεις βίαιων και παράνομων ενεργειών, εκ των οποίων πολλές ήταν απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Σε Υποψήφια δημοτική σύμβουλο του Κασιδιάρη το κρησφύγετο του Παππά

Τι κι αν η αστυνομία «έπεσε θύμα» της εσκεμμένης παραπληροφόρησης που δημιούργησε μέσω τρίτων το μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, ο ναζί καταζητούμενος κρυβόταν λίγο πιο δίπλα από τη ΓΑΔΑ σε σπίτι στου Ζωγράφου, όπου μια Ουκρανή νεοναζί γυναίκα του παρείχε άσυλο.

Το «δεξί χέρι» του Νίκου Μιχαλολιάκου και ηγετικό στέλεχος της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης έγινε… αόρατο τον Οκτώβριο του 2020 όταν έριξε αυλαία η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Τον Παππά υπέθαλπε 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία που είχε πάρει ελληνική υπηκοότητα και ήταν, μάλιστα, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Ηλία Κασιδιάρη το 2019 στον Δήμο Αθηναίων! Κι όμως δεν είχε ψάξει σε αυτό το σπίτι η αστυνομία… Το σπίτι στο οποίο τον έκρυβε, τουλάχιστον το τελευταίο διάστημα, βρίσκεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου 24 στου Ζωγράφου.

Μετά τη σύλληψή του, ο Χρήστος Παππάς οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής, στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ. Σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών και στη συνέχεια να μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού, όπου κρατούνται τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Η εξαφάνιση του 60χρονου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής είχε διαπιστωθεί την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, όταν μετά την επιβολή της ποινής του από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων άρχισε η διαδικασία σύλληψης των μελών του.

Ο Παππάς αποφάσισε να μην εμφανιστεί για να εκτίσει την ποινή του, λέγοντας μέσω του δικηγόρου του, ότι η καταδίκη του είναι άδικη κι ότι έπρεπε να του δοθεί αναστολή μέχρι τον δεύτερο βαθμό.

Τα πρώτα λόγια του Χρήστου Παππά στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής

Χωρίς τη βία και τον ξυλοδαρμό που κατήγγειλε ο Γεωργιανός που προσπάθησαν να τον κάνουν να ομολογήσει τη δολοφονία της Καρολάιν, που εν τέλει τη σκότωσε ο σύζυγός της, ο Χρήστος Παππάς συννελήφθη με ηρεμία και ανέμακτα από τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής. Οι πληροφορίες σχετικά με το πού κρυβόταν ο Παππάς είχαν φτάσει στην Αντιτρομοκρατική τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η επιχείρηση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί αιφνιδίως το βράδυ της Πέμπτης. Ισχυρή δύναμη της αντιτρομοκρατικής έφτασε κοντά στο σπίτι στου Ζωγράφου, και αφού απέκλεισε τους γύρω δρόμους άρχισε η επιχείρηση που κράτησε περίπου 40 λεπτά μέχρι τη σύλληψη του Παππά.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής δεν πρόβαλε καμία αντίσταση, απλώς είπε στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής: “Εντάξει παιδιά, τελείωσε. Έρχομαι”.

Ο έως χθες φυγόποινος απέφευγε επιμελώς να εμφανίζεται όλο αυτό το διάστημα των 9 μηνών περίπου. Ένοικοι της πολυκατοικίας λένε πως όλο αυτό το διάστημα δεν τον είχαν δει ποτέ, ωστόσο προσθέτουν ότι τους είχε κάνει εντύπωση το γεγονός ότι τα παντζούρια του διαμερίσματος, στο ισόγειο, ήταν πάντα κλειστά.

Που θα οδηγηθεί ο φυγόδικος, καταδικασμένος ναζί

Στις φυλακές Δομοκού, όπου κρατούνται και τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής αναμένεται, εκτός απροόπτου, να οδηγηθεί ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρήστος Παππάς, περίπου ένα εικοσιτετράωρο μετά τη σύλληψή του κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για τη σύλληψη του Χρήστου Παππά στην οποία αναφέρει: «Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, σήμερα το πρωί.

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.».

Φήμες περί διαφυγής στο εξωτερικό – Από το Άγιο Όρος στη… Σερβία

Ο πρώην βουλευτής είχε εξαφανιστεί λίγες ώρες μετά την εμφάνισή του, την 1η Οκτωβρίου, στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, όπου έδωσε το «παρών» στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων. Είχε αφήσει στο σπίτι του το κινητό του τηλέφωνο – αυτό με το οποίο επικοινωνούσε κυρίως με συγγενείς, συνεργάτες κ.λπ.- το οποίο συνεχώς δεχόταν κλήσεις χωρίς απόκριση.

Τα σενάρια ήταν πολλά: Έχει ερευνηθεί το ενδεχόμενο να κρυβόταν για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε μονή του Αγίου Όρους που είχε επισκεφθεί παλαιότερα και όπου είναι δυσχερείς οι σχετικοί έλεγχοι. Εξετάστηκε, επίσης, η περίπτωση να υπήρχε σχέδιο υποδοχής του από φανατικούς εθνικιστές στη Σερβία που είχαν συνδεθεί με εγκλήματα πολέμου, αλλά και το ενδεχόμενο να κατέφυγε για ένα διάστημα σε κρησφύγετο που του είχε προσφερθεί από φιλοναζιστές στη Νυρεμβέργη.

Οι ελληνικές αρχές τον έψαχναν σε τουλάχιστον τέσσερις χώρες, ενώ στις 20 Φεβρουαρίου εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του και κινητοποιήθηκε και η Ιντερπόλ. Πάντως, όπως αναφερόταν σε ρεπορτάζ του «Βήματος» από τα τέλη Μαΐου, στο μικροσκόπιο των αρχών ήταν και το απλό ενδεχόμενο ο Παππάς να είχε βρει – με τη βοήθεια συνεργατών του – ασφαλές κατάλυμα στη χώρα μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments