Ελλάδα

Σεισμός στην Κρήτη: Νεκρός ο πατέρας και τραυματίας ο γιος στο εκκλησάκι που κατέρρευσε στο Αρκαλοχώρι

Σεισμός στην Κρήτη: Νεκρός ο πατέρας και τραυματίας ο γιος στο εκκλησάκι που κατέρρευσε στο Αρκαλοχώρι
Σεισμός στην Κρήτη: Το θύμα ήταν πατέρας δύο παιδιών και είχε γίνει πρόσφατα παππούς. Συνολικά 11 οι τραυματίες, τρεις εκ των οποίων νοσηλεύονται στο Ηράκλειο.

Ο 62χρονος Ιάκωβος έχασε τη  ζωή του, όταν καταπλακώθηκε από τον τρούλο της μικρής εκκλησίας του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι του νομού Ηρακλείου. Ο 30χρονος γιος που βρίσκονταν μπροστά στο τραγικό συμβάν ήταν αυτός που έσπευσε πρώτος να βγάλει τον πατέρα του από τα συντρίμμια. Όλες οι πληροφορίες για το τραγικό συμβάν που προκάλεσε ο σεισμός στην Κρήτη.

Μαζί με τον γιο του δούλευε στην ανακατασκευή της μικρής εκκλησίας του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι. Ο γιος του είναι μεταξύ των τραυματιών και φέρεται να έχει υποστεί κατάγματα. Ο άτυχος οικοδόμος είχε αναλάβει να αποκαταστήσει τις ζημιές της εκκλησίας που είχαν προκληθεί από τους προηγούμενους σεισμούς.

Σεισμός στην Κρήτη: Ο άτυχος οικοδόμος παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Στο μεταξύ, 11 τραυματίες έχουν διακομισθεί στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου. Από αυτούς οι τρεις διακομίζονται ήδη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηράκλειο, με τον ένα να είναι πολυτραυματίας και οι άλλοι δύο να έχουν υποστεί κατάγματα. Στους υπόλοιπους οκτώ που παραμένουν στο κέντρο υγείας,  γίνονται εξετάσεις ώστε να αξιολογηθεί η κατάστασή τους και να κριθεί αν θα πρέπει να διακομιστούν σε νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός.

Σεισμός στην Κρήτη: Κάποιοι πολίτες για τους οποίους είχε αναφερθεί ότι είχαν παγιδευτεί σε φαρμακείο, απομακρύνθηκαν μόνοι τους με ασφάλεια.

Με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το γενικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών «Εγκέλαδος» της Γενικής Γραματείας Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, οι υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ εκτός από τις δυνάμεις της Κρήτης μεταβαίνουν στην περιοχή η 1η και η 2η ΕΜΑΚ, καθώς και κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων και Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του υπουργείου Υποδομών.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Στυλιανίδης, από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος, Εμμανουήλ Φραγκάκη, και τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, ενώ μεταβαίνει στην περιοχή με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, τον γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου και τον γενικό διευθυντή Συντονισμού, Φοίβο Θεοδώρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments