Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης
Θεσσαλονίκη: Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μετά τα άγρια επεισόδια έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου σημειώθηκε νέα ένταση σήμερα.

Νέα ένταση προκλήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη σημερινή αντιφασιστική συγκέντρωση μέλη φοιτητικών συλλογών, μετά τη χθεσινή βίαιη επίθεση που δέχθηκαν από ακροδεξιούς εξωσχολικούς σε ένα ντελίριο φασιστικής βίας εναντίων διαδηλωτών. Οι μαρτυρίες των μαθητών που είδαν να παρεισφρέουν εθνικιστικά στοιχεία και να κάνουν επεισόδια πρωτόγονης εποχής σοκάρουν.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν αναρτήσει ένα μεγάλο πανό που γράφει “έξω οι φασίστες από τα σχολεία” και μοιράζουν ανακοινώσεις στους μαθητές που μπαίνουν στο σχολείο.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν αναρτήσει ένα μεγάλο πανό που γράφει “έξω οι φασίστες από τα σχολεία μας” και μοιράζουν ανακοινώσεις στους μαθητές που μπαίνουν στο σχολείο.

Οι φοιτητές έφτασαν έξω από το σχολείο φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκαν μέλη φοιτητικών συλλόγων στις 28/9 από φασιστοειδή, περιθωριακά στοιχεία που καμία σχέση δεν έχουν με τους μαθητές και το μαθητικό κίνημα, έξω από σχολεία της Σταυρούπολης . Οι μαθητές της Σταυρούπολης και της Θεσσαλονίκης τους έχουν απομονώσει στην πράξη στα σχολεία τους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ, επισημαίνοντας ότι «γνωρίζουμε πολύ καλά τον ρόλο των φασιστών στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές . Γνωρίζουμε ότι τους ενοχλεί η δράση των μαθητικών συμβουλίων, των φοιτητικών συλλόγων όταν διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Τους ενοχλεί η οργάνωσή μας, οι συνελεύσεις μας , όταν πιστεύουμε στη δύναμη μας».

Λίγο πριν από τις 9πμ, έφτασαν στο σχολείο άτομα φορώντας κουκούλες, ενώ επικράτησε λεκτική ένταση με τους φοιτητές και τα μέλη της ΚΝΕ, Τα άτομα οπισθοχώρησαν λίγο αργότερα και αυτή την ώρα η κατάσταση δείχνει να έχει εκτονωθεί. Λίγα λεπτά αργότερα άτομα με κουκούλες, πιθανότατα ανάμεσα τους και μαθητές, στήθηκαν από τη μια μεριά του σχολείου φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα προς τα άτομα που συμμετέχουν στην αντιφασιστικά συγκέντρωση και βρίσκονταν από την άλλη μεριά.

Λίγο μετά τις 9 η ένταση αυξήθηκε με τα ακροδεξιά στοιχεία που είχαν βρει στέγη εντός του σχολείου να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ, κρότου λάμψης και διάφορα αντικείμενα εναντίων των διαδηλωτών που φώναζαν αντιφασιστικά συνθήματα. Η ανακοίνωση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» υπερασπίστηκε τους κουκουλοφόρους χούλιγκανς που έστειλαν στο νοσοκομείο διαδηλωτές δείχνει σημάδια έμμεσης συμμετοχής και προπαγάνδας στα επεισόδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments