Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Με συγγνώμη στην Ιωάννα και την οικογένειά της ξεκίνησε την απολογία της η 37χρονη

Επίθεση με βιτριόλι: Με συγγνώμη στην Ιωάννα και την οικογένειά της ξεκίνησε την απολογία της η 37χρονη
Επίθεση με βιτριόλι: «Σήμερα επαναλαμβάνω τη συγγνώμη μου στην Ιωάννα, ειλικρινή μέσα από την ψυχή μου».

Ζητώντας συγγνώμη από την Ιωάννα, την οικογένειά της παθούσας αλλά και τη δικής της οικογένεια ξεκίνησε την απολογία της η 37χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.  «Τη συγγνώμη μου τη ζήτησα στην Ιωάννα μέσα από την απολογία μου. Εγώ σήμερα επαναλαμβάνω τη συγγνώμη μου στην Ιωάννα, ειλικρινή μέσα από την ψυχή μου, και στην οικογένειά της. Αλλά και από την οικογένεια μου γιατί τους έφερα μεγάλη ντροπή με την πράξη μου» ήταν τα πρώτα λόγια της απολογίας της κατηγορουμένης.

Επίθεση με βιτριόλι: «Θα πεις την αλήθεια τώρα ή να φύγω;»

Νωρίτερα, μικροένταση επικράτησε όταν η Ιωάννα Παλιοσπύρου πλησίασε την κατηγορούμενη και της είπε: «Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;» Οι αστυνομικοί που βρίσκονται στην αίθουσα για τη φύλαξη της κατηγορουμένης τη μετέφεραν σε άλλο χώρο για λόγους αποφυγής εντάσεων. Επίθεση με βιτριόλι

Επίθεση με βιτριόλι: Η εισήγηση του εισαγγελέα

Να απορριφθεί το αίτημα των δικηγόρων της Ιωάννας Παλιοσπύρου για την κλήση δυο μαρτύρων που φέρονται να είχαν επικοινωνία με την κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση, εισηγήθηκε στην έναρξη της 5ης συνεδρίασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης.

«Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης είναι αποδεδειγμένα. Αυτό που το δικαστήριο διερευνά είναι η απόδοση του ορθού νομικού χαρακτηρισμού. Εξ αυτού του λόγου δεν χρειάζεται να έρθουν οι μάρτυρες να πουν για τα πραγματικά περιστατικά. Αν προσέρχονταν, δεν υπήρχε περίπτωση να καταθέσουν εις βάρος τους. Αυτοενοχοποίηση δεν έχει υπάρξει ποτέ. Σκεφτείτε αν έχουν βοηθήσει την κατηγορούμενη, να έρθουν εδώ και να το παραδεχθούν. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Τρίτον αν κληθούν ως μάρτυρες και καταθέσουν και ύστερα το δικαστήριο μας στείλει την υπόθεση στην εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα δημιουργεί απόλυτη ακυρότητα» είπε ο εισαγγελέας της έδρας και συμπλήρωσε πως «το ορθό είναι αν θεωρήσει το δικαστήριο ότι υπάρχουν στοιχεία συνδρομής στην επίθεση, να διαβιβάσει στην εισαγγελία» τόνισε ο κ. Μαστραντωνάκης.

Λίγο πριν έναρξη της απολογίας της κατηγορούμενης ο συνήγορος της 37χρονης Σάκης Κεχαγιόγλου υπέβαλλε και γραπτώς στο δικαστήριο αυτοτελή ισχυρισμό για τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπούμενη σωματική βλάβη.

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η κατηγορούμενη θα είναι απολύτως ελεύθερη από κάθε παράγοντα της δίκης για να απαντήσει ελεύθερα και να τηρηθεί πλήρως η δικονομία» είπε ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Επίθεση με βιτριόλι: Η πρώτη συγγνώμη της Έφης πριν από έξι μήνες – «Δεν ήθελα να τη σκοτώσω»

Στην απολογία της στην ανακρίτρια πριν από έξι μήνες η 36χρονη είχε ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις της. Ωστόσο η λέξη αυτή δεν έχει ακουστεί έως τώρα στο δικαστήριο, παρότι οι δύο γυναίκες έχουν βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο.

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Αποδέχομαι το αδίκημα της σωματικής βλάβης. Όλα τα έτη του ενήλικου βίου μου τα έχω διανύσει χωρίς παραβατική συμπεριφορά. Η στάση μου αυτή απέδειξε ότι υπερισχύει ο τρόπος ανατροφής μου και η δομή της προσωπικότητάς μου. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι αμετανόητη και ανάλγητη και για αυτό με τη σημερινή μου απολογία μου θέλω να ζητήσω ειλικρινή και ταπεινή συγνώμη για το κακό και τη θλίψη που προκάλεσα στην ίδια και στην οικογένειά της την οποία ελπίζω και να αποδεχτούν. Λυπάμαι ειλικρινά από τα βάθη της ψυχής μου», είχε πει όταν είχε βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας. 

Όταν είχε ερωτηθεί για ποιο λόγο επιτέθηκε στη Ιωάννα, είχε απαντήσει ότι αιτία ήταν ένα προσωπικό ζήτημα, για το οποίο θα μιλήσει στο δικαστήριο: «απέκτησα μία αρρωστημένη εμμονή μαζί της. Τη θεώρησα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με έκανε να δω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Δεν θέλω να το αναπτύξω περαιτέρω, ώσπου να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες. Δεν θα ήθελα να παρερμηνευτεί τίποτα από τα παραπάνω με εικασίες και φανταστικά σενάρια για αυτό. Προς το παρόν παραμένω σε όσα είπα ως τώρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments