Αθλητισμός

ΝΒΑ: Ο Καντέρ στον πρόεδρο της Κίνας: “Κτηνώδη δικτάτορα, ελευθέρωσε το Θιβέτ

ΝΒΑ: Ο Καντέρ στον πρόεδρο της Κίνας: “Κτηνώδη δικτάτορα, ελευθέρωσε το Θιβέτ
ΝΒΑ: Εν εξάλλω καταστάσει ο Τούρκος σέντερ των Μπόστον Σέλτικς εξαπέλυσε βαριά κριτική με σκληρούς χαρακτηρισμούς προς τον Πρόεδρο της Κίνας.

Ο Ενές Καντέρ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση προς την κυβέρνηση της Κίνας για τον τρόπο διαχείρισης του Θιβέτ! Οι Κινέζοι πλέον «έκοψαν» τους αγώνες των Μπόστον Σέλτικς από την τηλεόραση.

Ο σέντερ των Σέλτικς, Ενές Καντέρ επιτέθηκε μέσα από ένα video στο Twitter στον πρόεδρο της Κίνα, Σι Τζινπίνγκ και την κινεζική κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίζονται το Θιβέτ και τα δικαιώματα που στερούν από τους ανθρώπους. Ο Καντέρ που έχει δηλώσει ακτιβιστής, δεν δίστασε να κάνει επίθεση στον πρόεδρο της Κίνας χαρακτηρίζοντάς τον “Κτηνώδη δικτάτορα” και εμφανίστηκε στο video φορώντας μπλουζάκι του Δαλάι Λάμα.

Ο Τούρκος μπασκετμπολίστας υποστήριξε ανοιχτά τους Θιβετιανούς λέγοντας πως στερούνται βασικών δικαιωμάτων όπως είναι η εκπαίδευση και άλλα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Από την πλευρά της η κινεζική δημοκρατία απαγόρευσε να προβάλλονται τα παιχνίδια των Σέλτικς στην Κίνα, έπειτα από τις δηλώσεις αυτές του Καντέρ στο Twitter ενώ και το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι μπλοκαρισμένο στη χώρα.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Καντέρ:

«Είμαι εδώ για να υψώσω τη φωνή μου και να μιλήσω για το τι συμβαίνει στο Θιβέτ που βρίσκεται κάτω από τους κτηνώδεις και σκληρούς κανόνες της κινεζικής κυβέρνησης. Τα βασικά δικαιώματα και οι ελευθερίες των Θιβετιανών είναι ανύπαρκτα. Δεν έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση ούτε μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα.

Δεν θα δεχτούμε ποτέ αυτές τις επιθέσεις στην εξέλιξη και την πρόοδο του Θιβέτ.

Ντροπή στην κινεζική δημοκρατία και την δικτατορία που επιβάλει. Δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός, στέκομαι στο πλάι των Θιβετιανών αδελφών μου και υποστηρίζω το καλέσμά τους για ελευθερία.

Κτηνώδη δικτάτορα της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, έχω ένα μήνυμα για εσένα. Θα το λέω συνέχεια δυνατά και καθαρά και ελπίζω να με ακούσεις. Ελευθέρωσε το Θιβέτ!».

Μετά από αυτήν την επίθεση οι Κινέζοι αποφάσισαν να μην καλύπτονται τηλεοπτικά οι αγώνες των Μπόστον Σέλτικς στη νέα σεζόν του ΝΒΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments