Γεύση

Ψωμάκια καρότου

Ψωμάκια καρότου
Για πρωινό, για το φαγητό, για σνακ ή ακόμη και με τον καφέ σας!

Υλικά (για 16 ψωμάκια)350 γρ. αλεύρι1 μεγάλο τριμένο καρότο1 κουταλιά σούπας καστανή ζάχαρη1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι2 κουταλιές σούπας παπαρουνόσπορο1 φακελάκι ξηρή μαγιά170 ml χλιαρό γάλα2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

ΕκτέλεσηΑνακατεύετε το αλεύρι, την μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το καρότο και τον παπαρουνόσπορο. Κάνετε στο κέντρο μια λακκούβα και προσθέτετε το γάλα και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε και αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώνετε για περίπου 7 λεπτά. Αν η ζύμη κολλάει, προσθέτετε λίγο επιπλέον αλεύρι.Κάνετε τη ζύμη μπάλα και την βάζετε σε μπολ. Σκεπάζετε και αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα. Την πατάτε να ξεφουσκώσει και την χωρίζετε σε 16 μέρη. Τα κάνετε μπαλάκια και τα βάζετε σε λαδωμένο ταψάκι. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να φουσκώσουν για περίπου 30 λεπτά.Παράλληλα, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Αλείφετε τα ψωμάκια με λίγο γάλα ή με αυγό χτυπημένο με λίγο νερό και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά, να ροδίσουν. Τα βγάζετε από τον φούρνο και από το ταψί και τα αφήνετε σε σχάρα να πέσει η θερμοκρασία τους.Τρώγονται χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments