Γυναίκα

Με εννέα τρόπους η γάτα σου, σού δείχνει πως… σε αγαπάει!

Με εννέα τρόπους η γάτα σου, σού δείχνει πως… σε αγαπάει!
Αν πιστεύεις ότι οι γάτες δεν δείχνουν αγάπη και αφοσίωση κανείς τεράστιο λάθος! Η Ελισάβετ Σπανού έχει κέφια και γράφει για τις γάτες στο www.pagenews.gr.

Αν πιστεύεις ότι οι γάτες δεν δείχνουν αγάπη και αφοσίωση κάνεις τεράστιο λάθος! Μπορεί να έχουν έναν δικό τους τρόπο που δεν γίνεται πάντα αντιληπτός αλλά οι ειδικοί “φώτισαν” κάποιες από τις ιδιαίτερες συμπεριφορές τους και… ναι! Αν αναρωτήθηκες ποτέ… Μας αγαπούν και μας το δείχνουν! Δες πως…

Σου φέρνει δώρα!

Δεν εννοώ αμπαλαρισμένα κουτιά! Τη μύγα, το ζουζούνι, το ποντικάκι (!) που εξολόθρευσε, θα στο φέρει και θα το αφήσει κοντά σου! Ναι! Για σένα το έκανε και είναι το δώρο σου!

Σου δείχνει την κοιλιά της!

Οι γάτες σε αντίθεση με τους σκύλους δεν είναι οι τύποι που θα ξαπλώσουν ανάσκελα με την κοιλιά τους εκτεθειμένη, σε οποιονδήποτε! Θα το κάνει σε σένα γιατί μαζί σου νοιώθει ασφάλεια! Αν δεις λοιπόν να έχει ξαπλώσει και να σου δείχνει την κοιλιά… Σ εμπιστεύεται! Και θέλει χάδια!!

Κουτουλιές! 

Αν η αγαπημένη σου παρέα έρχεται κοντά σου και ακουμπάει τη μουσούδα της στο πρόσωπο σου και στο κεφάλι σου… είναι μια τρανταχτή απόδειξη ότι σ αγαπάει! Με αυτόν τον τρόπο δείχνει την αφοσίωση της απέναντι σου ανταλλάσσοντας μαζί σου μυρωδιές! Αυτός είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται την έννοια του “ανήκω”.

Σε δαγκώνει …αλλά ελαφριά!

Όλοι όσοι έχουμε γάτα ξέρουμε πολύ καλά τα κοφτερά δοντάκια τους και τ αιχμηρά νυχάκια! Ευτυχώς μεγαλώνοντας τα κάνουν κουμάντο και ένας τρόπος που δείχνουν αγάπη είναι ότι… θα παίξουν μαζί σου και θα προσπαθήσουν να μην σε πονέσουν! Θα σε δαγκώσουν αλλά ελαφρά! 

Σε ακολουθεί παντού!

Και όταν λέω παντού εννοώ παντού! Και στο μπάνιο!! Χαρακτηριστικό τους να μπλέκονται στα πόδια σου και παρ όλο που πολλές φορές μπορεί να φωνάξεις γιατί είναι κάτι πολύ περισσότερο από πιθανό ότι θα την πατήσεις, εκείνη ακολουθεί το αφεντικό της και… είναι αφοσιωμένη! 

Σε… ζυμώνει!

Σίγουρα σου έχει συμβεί αν έχεις γάτα! Ανεβαίνει επάνω σου και αρχίζει να σε πατάει λες και ζυμώνει ψωμί! Και κάπου εκεί αρχίζει και το γνωστό “γρρρρρρ”.

Είναι ευτυχισμένη! Είσαι κομμάτι δικό της και εκείνη τη στιγμή είστε ένα!

…η ουρά!Στις γάτες η ουρά είναι κάτι σαν αισθητήρας συναισθήματος! Αν δεις λοιπόν να έχει την ουρά ψηλά και ελαφρώς “καμπυλωτή” στην άκρη… ναι έχουμε χαρές! Αγάπες!

Το γνωστό “ΓΡΡΡΡΡ” 

Όλες οι γάτες κάνουν αυτόν τον ήχο όταν είναι ευτυχισμένες! Το ξέρεις! Όταν νιώθουν ασφάλεια! Το κάνουν σίγουρα όταν τις χαϊδεύεις αλλά… ως “γάτο μάνα” πρέπει να πω πως από τις πιο ωραίες στιγμές στη σχέση μου με το γάτο μου είναι όταν αυτό το “γρρρρ” το κάνει γιατί απλά του μίλησα! 

Οπτική επαφή!

Οι γάτες κοιτάνε στα μάτια ΜΟΝΟ όποιον νιώθουν δικό τους και εμπιστεύονται! Εάν λοιπόν το αγαπάκι σου σε κοιτάει στα μάτια… πάρ’ το για καλό σημάδι! Εάν δε ανοιγοκλείσει και τα βλέφαρα του δίνοντας σου το “δικό τους” φιλάκι… καταλαβαίνεις ότι είσαι πολύ τυχερός! 

Επικοινωνούν λοιπόν, δείχνουν αγάπη, και έχουν τον τρόπο τους να σου μιλάνε! Εάν νιώθεις άσχημα που μιλάς κι εσύ σε εκείνες και οι φίλοι σε κοροϊδεύουν γιατί “δεν καταλαβαίνει τι λες”, να ξέρετε πως… μπορεί να μην καταλαβαίνουν τις λέξεις αλλά καταλαβαίνουν τον τόνο της φωνής και τη διάθεση!

Αισθάνονται ότι “τις κάνεις παρέα” και ενθαρρύνονται στο να επικοινωνήσουν και εκείνες μαζί σου! Αναπτύσσεται μια ακόμα σχέση που δείχνει πως στην ουσιαστική επικοινωνία οι λέξεις παίζουν ελάχιστο ρόλο! Την πιο βασική δουλειά την κάνει η διάθεση και η πρόθεση!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments