Gluhwein, το κρασί που αγαπούν στη Βόρεια Ευρώπη
Υλικά για Glühwein
1 λίτρο κόκκινο κρασί
150 γρ. μέλι
γλυκάνισο
3 γαρύφαλλα
4 ξυλάκια κανέλας
1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Βάζεις το κρασί σε μία κατσαρόλα για να ζεσταθεί. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως το κρασί δεν πρέπει να βράσει αλλά να ανεβάσει θερμοκρασία. Ρίχνεις μέσα το χυμό από το πορτοκάλι την κανέλα, το μέλι, τον γλυκάνισο και τα γαρύφαλλα.
Αφήνεις το κρασί σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δοκιμάζεις ξανά για να δεις αν θέλεις το κρασί σου να είναι πιο γλυκό. Αν ναι προσθέτεις λίγο περισσότερο μέλι. Το αφήνεις στη φωτιά για ακόμα μισή ώρα.
Το σερβίρεις σε κούπες με ένα ξυλάκι κανέλα για συνοδεία.
Το σχόλιο σας