Μικρόβια: Ποιες είναι οι “κρυψώνες” τους μέσα στην κουζίνα σας
Υπάρχουν διάφορα σημεία μέσα στην κουζίνα που πρέπει να προσέχουμε περισσότερο καθώς συγκεντρώνουν τα πιο πολλά μικρόβια.
Τρία από τα μέρη που "προτιμούν" περισσότερο τα μικρόβια μέσα στην κουζίνα σας είναι:
Η πόρτα του ψυγείου
Μην αμελείτε να καθαρίζετε τακτικά την πόρτα του ψυγείου σας αλλά και τα λάστιχα σε αυτήν γιατί είναι ένα σημείο που μαζεύονται πολλά μικρόβια. Επιπλέον αποτελεί μια καλή… κρυψώνα για μύκητες και μούχλα.
Θήκη αλατοπίπερου
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια έδειξε ότι η θήκη με το αλατοπίπερο έχει πολύ μεγάλο ποσοστό μικροβίων. Οι περισσότεροι μάλιστα την καθαρίζουν πολύ σπάνια.
Ξύλο κοπής
Έρευνες έχουν δείξει ότι στο ξύλο κοπής, εκτός από το επικίνδυνο βακτήριο E.coli αλλά και τη σαλμονέλα από την κοπή κοτόπουλου, υπάρχουν 200 φορές περισσότερα βακτήρια κοπράνων από ό,τι σε ένα κάθισμα τουαλέτας. Φροντίζετε να το απολυμαίνετε μετά από κάθε χρήση.
Το σχόλιο σας