Διεθνή

Έφηβος σχεδίαζε τη δολοφονία της Βασίλισσας Ελισάβετ

Έφηβος σχεδίαζε τη δολοφονία της Βασίλισσας Ελισάβετ
Απόρρητα έγγραφα των υπηρεσιών ασφαλείας στη Νέα Ζηλανδία αποκαλύπτουν ότι το 1981 ένας έφηβος είχε καταστρώσει σχέδιο δολοφονίας της Βασίλισσας Ελισάβετ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στη χώρα.

Το απόρρητο έγγραφο αποκαλύπτει το Skynews και αναφέρει χαρακτηριστικά πως στις 9 Νοεμβρίου 1981 «ένα πυροβόλο όπλο εκπυρσοκρότησε σε απόσταση κοντινή από τη Βασίλισσα. Είναι πολύ πιθανό να σημειώθηκε πυροβολισμός κι αν δεν ήταν άμεσα στο στόχαστρο η Βασίλισσα Ελισάβετ»

Μάλιστα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο αποκαλύπτει πως ο έφηβος που κατάστρωνε το σχέδιο δολοφονίας της Βασίλισσας ήταν ο τότε 17χρονος Κρίστοφερ Τζον Λιούις. 

Σε άλλο ένα απόρρητο έγγραφο αναφέρεται χαρακτηριστικά: 

«Ο Λιούις είχε αρχικό στόχο να δολοφονήσει τη βασίλισσα, ωστόσο δεν κατάφερε να βρεθεί στο κατάλληλο σημείο βολής, ούτε είχε ένα αρκετά ισχυρό όπλο ώστε να φτάσει τον στόχο του από την απόσταση στην οποία βρισκόταν».

Ο Λιούις είχε ήδη καταδικαστεί για κλοπές και για μία ένοπλη ληστεία, ενώ ακόμα και τώρα οι αρχές τον θεωρούν απειλή για τη Βασίλισσα, λόγω της ιδιαίτερης ψυχοπαθητικής φύσης του, αν και ο ίδιος πλέον ισχυρίζεται πως έχει αλλάξει ο χαρακτήρας του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments