Διαβήτης τύπου 2: Τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγονται
Όλα τα τρόφιμα μπορούν να έχουν θέση σε μια ισορροπημένη διατροφή φιλική προς το διαβήτη.
Υπάρχουν όμως κάποιες τροφές που μπορεί να αποτελούν πιο ριψοκίνδυνη επιλογή σε σχέση με κάποιες άλλες όταν πρόκειται για τη σταθεροποίηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα.
Δείτε 4 τροφές που πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αν προσπαθείτε να ελέγξετε τη γλυκόζη στο αίμα σας.
– Πατατάκια: Φτιάχνονται από υψηλής επεξεργασίας άμυλο που προέρχεται από πατάτες ή καλαμπόκι και τηγανίζονται σε υδρογονωμένα έλαια τα οποία είναι πλούσια σε επικίνδυνα τρανς λιπαρά και τα οποία ενοχοποιούνται για φραγμένες αρτηρίες.
– Αναψυκτικά: Οι ειδικοί συστήνουν να τα αποκλείσετε από τη διατροφή σας, καθώς αν ζείτε με διαβήτη και πίνετε αναψυκτικά, είναι σαν να ρίχνετε λάδι στη φωτιά. Όπως και οι καραμέλες, είναι γεμάτα ζάχαρη, χωρίς ίχνος θρεπτικής αξίας. Αποφεύγετε και τα light αναψυκτικά, τα οποία έρευνες έχουν δείξει ότι δεν έχουν κανένα όφελος για τη διαχείριση του βάρους.
– Ζυμαρικά: Πλούσια σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες και φτωχά σε φυτικές ίνες, τα ζυμαρικά προκαλούν απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Δεν χρειάζεται να τα αποκλείσετε από τη διατροφή σας, αρκεί όταν τα καταναλώνετε η μερίδα να μην ξεπερνά το μέγεθος της χούφτας σας και να τα συνοδεύετε πάντα με πράσινη σαλάτα.
– Καραμέλες: Φτιάχνονται εξ ολοκλήρου από ζάχαρη, έχουν μηδενική θρεπτική αξία και εκτοξεύουν τα επίπεδα σακχάρου. Αντί καραμέλας, φάτε φρούτα, όπως μήλα ή αχλάδια που θα ικανοποιήσουν την ανάγκη για γλυκό και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες ή ένα μικρό κομμάτι μαύρης σοκολάτας, η οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.
Το σχόλιο σας