Διεθνή

Υπόθεση Σκριπάλ: Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας ζήτησε η Ρωσία

Υπόθεση Σκριπάλ: Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας ζήτησε η Ρωσία
Τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για αύριο στις 22.00 ώρα Ελλάδας, ζήτησε η Ρωσία.

Σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια, η απόφασή αυτή ελήφθη ώστε να συζητηθούν οι κατηγορίες που διατυπώνει η Βρετανία ότι η Μόσχα χρησιμοποίησε μια νευροπαραλυτική ουσία για να επιτεθεί εναντίον του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στην Αγγλία τον περασμένο μήνα.

Ο Νεμπένζια επισήμανε ότι η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στη βάση της επιστολής της 13ης Μαρτίου που εστάλη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ από την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, όπου τονίζεται ότι η Μόσχα είναι «εξαιρετικά πιθανό» να ευθύνεται για την επίθεση.

Μιλώντας για την υπόθεση Σκριπάλ ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι ελπίζει πως η «κοινή λογική θα επικρατήσει» στο ζήτημα, το οποίο έχει προκαλέσει σοβαρή διπλωματική κρίση μεταξύ της Μόσχας και χωρών της Δύσης.

«Αναμένουμε τη στιγμή όπου, τελικά, η κοινή λογική θα επικρατήσει και οι διεθνείς σχέσεις θα σταματήσουν να υφίστανται αυτή την τεράστια ζημιά που βλέπουμε αυτή την ώρα», δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα μαζί με τους ομολόγους του της Τουρκίας και του Ιράν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών: "Δεν θα διακόψουμε τη συνεργασία με την ΕΕ στον τομέα της αντιτρομοκρατίας λόγω Σκριπάλ"

NATO: Απέλασε επτά μέλη της ρωσικής αποστολής

Υπόθεση Σκριπάλ: Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας

Μαυροβούνιο: Η τελευταία "προσθήκη" στη λίστα της απέλασης Ρώσων διπλωματών

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments