Διεθνή

Ερντογάν για Συρία: “Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα αυτοί που διέπραξαν αυτή τη σφαγή”

Ερντογάν για  Συρία: “Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα αυτοί που διέπραξαν αυτή τη σφαγή”
"Θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες μας. Χθες, είχα τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Πούτιν", ανέφερε.

«Καταριέμαι εκείνους που διέπραξαν αυτή τη σφαγή όποιοι κι αν είναι. Εκείνοι που διέπραξαν αυτή τη σφαγή θα πληρώσουν αναπόφευκτα βαρύ τίμημα», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στην Άγκυρα, αναφερόμενος στα χημικά στη Συρία.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο σε μια φερόμενη χημική επίθεση εναντίον της ανταρτοκρατούμενης πόλης Ντούμα, στην ανατολική Γούτα, σύμφωνα με τα Λευκά Κράνη, και την ιατρική ΜΚΟ Syrian American Medical Society.«Θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες μας. Χθες, είχα τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Πούτιν, Θα συνεχίσω σήμερα και αύριο να έχω παρόμοιες συνδιαλέξεις», είπε ο Ερντογάν. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε χθες πως υποψιάζεται «έντονα» το συριακό καθεστώς.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας Νουρετίν Τσανικλί, δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα στο καντόνι Αφρίν, στη Συρία, απ΄ όπου εκδίωξε την κουρδική πολιτοφυλακή YPG, έως ότου εξαλειφθεί κάθε τρομοκρατικός κίνδυνος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο κοινοβούλιο, ο Τσανικλί είπε πως το Αφρίν θα παραδοθεί σε μια κεντρική κυβέρνηση στη Συρία όταν σχηματιστεί μια νέα διοίκηση έπειτα από εκλογές, από τη στιγμή που οι τρομοκρατικές απειλές στην περιοχή θα έχουν εξαλειφθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρκία – ΕΕ: Στον "αέρα" η συμφωνία για το προσφυγικό

Times: Γιατί ο Ερντογάν προκαλεί όλο τον κόσμοΚάμερα σε κράνος μοτοσικλετιστή καταγράφει ένα σοκαριστικό τροχαίο (vid)Πάπας Φραγκίσκος: Να σταματήσει ο αφανισμός που μαίνεται στη Συρία

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments