Τα μυστικά για να διαλέγετε πάντα το καλύτερο καρπούζι
Το καρπούζι έχει κερδίσει επάξια την αναγνώριση ως το “σήμα κατατεθέν” του καλοκαιριού, καθώς μας δροσίζει της θερμές μέρες της εποχής.
Ωστόσο, πολλές φορές δεν καταφέρνουμε να διαλέξουμε ένα νόστιμο και ζουμερό καρπούζι και η γεύση του να μας παραπέμπει σε αυτήν της κολοκύθας.
Δείτε μερικά απλά μυστικά για να διαλέγετε πάντα το πιο καλό καρπούζι, αρκεί να είστε λίγο παρατηρητικοί.
1.Παρατηρήστε το κίτρινο τμήμα
Τα πιο “άγουρα” καρπούζια έχουν πιο άσπρο χρωματισμό σε αυτό το σημείο, ενώ τα "γινομένα” καρπούζια αυτό το σημείο έχει χρώμα “κρεμώδες κίτρινο”
2. Ξεχωρίστε τα “αρσενικά” από τα “θηλυκά” καρπούζια
Τα “αγόρια” είναι μεγαλύτερα, έχουν πιο επιμηκυμένο σχήμα και είναι πιο ζουμερά. Τα “κορίτσια” έχουν πιο στρογγυλεμένο σχήμα και είναι πιο γλυκά στην γεύση.
3. Παρατηρήστε το κοτσάνι
Αν το κοτσάνι έχει ξεραθεί, αυτό σημαίνει ότι το καρπούζι είναι γινομένο. Αν το κοτσάνι είναι πρασινωπό, αυτό σημαίνει ότι μάλλον το καρπούζι κόπηκε πρόωρα από το χωράφι.
4. Ψάξτε για καφέ σημάδια σαν αυτά
Αυτά τα σημάδια επάνω στα καρπούζια, αποκαλύπτουν ότι οι μέλισσες ακούμπησαν επάνω στα σημεία επικονίασης του άνθους πολλές φορές. Όσο περισσότερο το κάνουν αυτό οι μέλισσες, τόσο πιο γλυκό είναι το καρπούζι.
Το σχόλιο σας