Πολιτισμός

Μαγικά σκίτσα “απογειώνουν” το Μετρό του Συντάγματος

Μαγικά σκίτσα “απογειώνουν” το Μετρό του Συντάγματος
Με ελεύθερη είσοδο.

Τι δουλειά μπορεί να έχει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ο Κιμ Γιονγκ Ουν και πολλοί άλλοι μεγάλοι ηγέτες στο μέτρο του Συντάγματος; Η απάντηση είναι η απλή και ακούει σε λίγες λέξεις. ” Έκθεση Γελοιογραφίας από την λέσχη Ελλήνων σκιτσογράφων”.

Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος η έκθεση γελοιογραφίας από την λέσχη Ελλήνων σκιτσογράφων στεγάζεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του μετρό Συντάγματος. Μετά τις επιτυχημένες εκθέσεις για το ”προσφυγικό” και την ”Ευρωπαϊκή Ένωση”, φέτος τα σκίτσα έχουν ως θεματικό άξονα κάτι τραγικά επίκαιρο. Τον πόλεμο…

Η έκθεση με τίτλο ” WAR S.A” ή αλλιώς “ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΕ” οργανώθηκε από την λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων με τη συμμετοχή 32 μελών της και προσκεκλημένοι ήταν 9 Πορτογάλοι σκιτσογράφοι, οι οποίοι συμμετείχαν με ελεύθερο θέμα. Συνολικά, στην έκθεση μπορεί να βρει κανείς 132 σκίτσα.

Το παρών έδωσε και η σκιτσογράφος Μαρία Τζαμπούρα, η οποία μας είπε δύο λόγια για την έκθεση.

” Η λέσχη είναι μια ομάδα επαγγελματιών του χώρου και τα σκίτσα είναι ένας τρόπος να δραστηριοποιούμαστε, προκειμένου να φέρουμε σε επαφή τον κόσμο με την δουλειά μας”.

Ας πάρουμε μια μικρή γεύση…

Οι γελοιογραφίες και τα σκίτσα που στεγάζει η έκθεση είναι δημοσιευμένα σε εφημερίδες και ιστότοπους, ενώ ορισμένα δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την έκθεση. Σημαντικός βοηθός σε όλη την προσπάθεια για την υλοποίηση της έκθεσης ήταν η Βουλή των Ελλήνων αλλά και η Ε.Σ.Η.Ε.Α, όπου από κοινού εργάστηκαν για τις αναλύσεις το εκτυπώσεων.

“Στόχος μας είναι κάθε φορά η έκθεση να πηγαίνει σε όσα περισσότερα μέρη γίνεται. Παλαιότερα, είχαμε καταφέρει να μεταφέρουμε έκθεση στο Πανεπιστήμιο του Βαγιαδολίδ στην Ισπανία, ενώ πρόπερσι με θέμα το προσφυγικό είχαμε ταξιδέψει σε Ρόδο, Κω, Λέρο ακόμα και στο Αγαθονήσι”, συνεχίζει η Μαρία Τζαμπούρα.

Καταληκτικά, άξιο μνημόνευσης είναι ότι η έκθεση είναι αφιερωμένη στον Βαγγέλη Παυλίδη, ο οποίος έφυγε πριν λίγο καιρό από την ζωή.

Η λέσχη Ελλήνων σκιτσογράφων θα βρίσκεται στο μέτρο του Συντάγματος μέχρι τις 20 Μαΐου και οι πύλες για το κοινό θα είναι ανοικτές καθημερινά από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βραδύ με ελεύθερη είσοδο.

Ρεπορτάζ: Νίκος Μαρουλίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Athens Military Music Festival στο Ζάππειο Μέγαρο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments