Αθλητισμός

Final 4: Η Ρεάλ στον τελικό, επικράτησε με 92-83 της ΤΣΣΚΑ

Final 4: Η Ρεάλ στον τελικό, επικράτησε με 92-83 της ΤΣΣΚΑ
Σε έναν καταπληκτικό ημιτελικό, η Ρεάλ με ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 92-83 και την Κυριακή θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Final Four του Βελιγραδίου την Φενέρ για το στέμμα της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Για δεύτερη σερί χρονιά ηττημένη στον ημιτελικό η ομάδα του Ιτούδη, που θα παίξει με τη Ζαλγκίρις για την τρίτη θέση.

Και στον τελικό θα γίνει του… 10ου. Η Ρεάλ Μαδρίτης με τα 9 ευρωπαϊκά τρόπαια, κόντρα στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τα 9 ευρωπαϊκά τρόπαια. Όποιος το πάρει θα γράψει ιστορία. Η Ρεάλ γιατί θα γίνει η πρώτη ομάδα με διψήφιο αριθμό κατακτήσεων της κορυφαίας διοργάνωσης, ο Ζοτς γιατί τα ρεκόρ του πλέον θα είναι… άπιαστα από οποιονδήποτε και φυσικά η Φενέρ που φλερτάρει με το back – to – back.

Σε έναν καταπληκτικό δεύτερο ημιτελικό, η Ρεάλ επικράτησε με 92-83 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που για ακόμα μια φορά… έτρεμε την πιο κρίσιμη στιγμή της σεζόν. Μια ΤΣΣΚΑ που έφτασε σαν… τρένο στο Final 4, αλλά και πάλι, όπως συνέβη και πέρσι με τον Ολυμπιακό και όπως έχει συμβεί πολλές φορές, τα… γκρέμισε όλα ένα βήμα πριν τον τελικό.

Μάλιστα η ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε καταπληκτικά το ματς και στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν μπροστά με 10 πόντους (30-20). Η Ρεάλ κατάφερε στο δεύτερο δεκάλεπτο όχι μόνο να μαζέψει τη διαφορά, αλλά με ένα σερί στο φινάλε και με καταπληκτική άμυνα, περιόρισε την ΤΣΣΚΑ στους 16 πόντους και έκλεισε το ημίχρονο στο συν 1 (47-46).

Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη πάτησαν καλύτερα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και ανέτρεψαν το σκηνικό, χάρη στον Κλάιμπερν (51-47, 22′). Η Ρεάλ αντέδρασε ξανά. Χάρη στην άμυνά της άλλαξε το σκηνικό και με τρίποντα από Κοζέρ και Ντόντσιτς έφερε στα μέτρα της το παιχνίδι (51-60, 26′). Ο Χάινς έδωσε ώθηση και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά για το 56-63 της τρίτης περιόδου.

Κουρμπάνοφ και Ντε Κολό μπήκαν «ζεστοί» στο τέταρτο δεκάλεπτο και η ΤΣΣΚΑ μείωσε σε απόσταση… βολής (61-64, 31′). Η Ρεάλ διατήρησε τα ηνία του αγώνα και χάρη σε Γιουλ και Τόμπκινς έφεραν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, για πρώτη φορά, για τους Μαδριλένους (61-73, 33′). Οι Μοσχοβίτες πήραν και πάλι τον έλεγχο του αγώνα και ο Κλάιμπερν μάζεψε τη διαφορά (71-75, 35′). Ένα μεγάλο σουτ του Γιουλ, όμως έφερε και πάλι την Ρεάλ σε θέση ισχύος (73-81, 36′). Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν μπορούσε να αντιδράσει και ο Αγιόν έφερε… αγκαλιά με τη νίκη την ομάδα του (75-85, 38′). Μέχρι το τέλος η κατάσταση δεν άλλαξε, με την Ρεάλ να παίρνει τη νίκη και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Euroleague με το υπέρ της 92-83. 

Τα δεκάλεπτα: 30-20, 46-47, 56-63, 83-92

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φενέρμπαχτσε – Ζαλγκίρις 76-67: Τσέκαρε εισιτήριο και πάει για back-to-back η Φενέρ!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments