Οικονομία

Η WSJ ”αδειάζει” την κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό

Η WSJ ”αδειάζει” την κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό
Στο 0,7% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας για το επόμενο έτος, σύμφωνα με τη αμερικανική εφημερίδα.

Ως μάλλον αισιόδοξες ”βλέπει” η Wall Street Journal τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό, όπως κατατέθηκαν στο χθεσινό προσχέδιο στη Βουλή. 

Ειδικότερα, αναφερόμενη στις προβλέψεις για ύφεση 0,3% το 2016 και ανάπτυξη 2,7% το 2017, η Wall Street Journal παρατηρεί πως πολλοί αναλυτές “βλέπουν” αυτούς τους στόχους ως υπερβολικά αισιόδοξους, σημειώνοντας πως η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε περίοδο μάλλον στασιμότητας, παρά ανάπτυξης.

“Αν και υπάρχουν ενδείξεις που υποδηλώνουν κάποια σταθεροποίηση στην οικονομία, η συγκρατημένη δημοσιονομική πολιτική, οι δύσκολες πιστωτικές συνθήκες και η υποτονική εξωτερική ανάπτυξη αναμένεται να περιορίσουν την ανάκαμψη το 2017”, εκτιμά ο Ντιέγκο Ισκάρο, οικονομολόγος στην IHS Global Insight, ο οποίος και αναμένει πως η ανάπτυξη θα ανέλθει στι 0,7% το επόμενο έτος.

Άλλωστε, το τελευταίο πακέτο των μέτρων λιτότητας που εγκρίθηκε από τη Βουλή θα φέρει νέα μέτρα αυξήσεων στη φορολογία και περικοπών στις δαπάνες, τα οποία και θα εφαρμοστούν τους επόμενους μήνες. Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, για να απαλύνει τον λογαριασμό της λιτότητας, η Ελλάδα σπεύδει να δείξει πως κάποια μορφή ελάφρυνσης χρέους βρίσκεται στο τραπέζι με τους εταίρους, κάτι που θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στις επιδόσεις της οικονομίας και στην επενδυτική δραστηριότητα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments