Πολιτική

“Στήνει” ήδη τα ψηφοδέλτια ο Κυριάκος

“Στήνει” ήδη τα ψηφοδέλτια ο Κυριάκος
Σκηνικό προεκλογικής εκστρατείας στην Πειραιώς. Στα χέρια του Μητσοτάκη οι λίστες με τους υποψήφιους για τα ψηφοδέλτια. Διαβάστε στο www.pagenews.gr το ρεπορτάζ του Γιάννη Σαραντάκου για τος δυνατούς συνδυασμούς του κόμματος.

Σε ρυθμούς εκλογών “κινείται” πλέον η ΝΔ, καθώς κανένας δεν πείθεται από τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού περί εξάντλησης της 4ετιας, με δεδομένα τα μέτωπα που έχει αυτή την ώρα ανοιχτά η κυβέρνηση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. 

Το ”καλύτερα τώρα παρά αργότερα” κερδίζει συνεχώς έδαφος και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ , εκτιμούν στελέχη της ΝΔ, τα οποία εισηγούνται στον πρόεδρο του κόμματος να ξεκινήσει από τώρα και η κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του www.pagenews.gr , οι πρώτες λίστες με πρόσωπα που θα επιθυμούσαν να ασχοληθούν με τα κοινά και να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης , βρίσκονται ήδη στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη. 

Ο ίδιος, άλλωστε, εάν οι εκλογές γίνουν με λίστα (μέτρο που ισχύει μέχρι τον Μάρτιο του ’17 , καθώς τότε συμπληρώνονται 18 μήνες από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση), έχει δεσμευθεί ότι θα τηρήσει απαρέγκλιτα τη σειρά μόνο σε ό,τι αφορά τους ήδη εκλεγμένους βουλευτές. Για όλους τους επιλαχόντες τίποτε δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, καθώς η βούληση του κ. Μητσοτάκη να ανανεώσει τα ψηφοδέλτια, είναι ξεκάθαρη και εκπεφρασμένη δημόσια.

Ήδη πάντως ορισμένα κρίσιμα θέματα που αφορούν τους συνδυσμούς της ΝΔ, έχουν ξεκαθαρίσει. Συγκεκριμένα, οι δυο πρώην πρωθυπουργοί θα είναι υποψήφιοι στις ιδιαίτερες εκλογικές τους περιφέρειες. Ο κ. Σαμαράς στην Μεσσηνία και ο κ. Καραμανλής στην Α’ Θεσσαλονίκης. Για τον κ. Μεϊμαρακη, συζητείται έντονα η μετακίνηση του στο Επικρατείας, όπου – εάν αυτό συμβεί – θα τεθεί επικεφαλής, αφήνοντας την Β’ Αθηνών, όπου πολιτευόταν για χρόνια. Η Ντόρα Μπακογιάννη θα παραμείνει στην Α’ Αθηνών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δυο νυν ευρωβουλευτές της ΝΔ είναι πιθανόν να μετακινηθούν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Πρόκειται για την κυρία Ε. Βόζενμπεργκ, που πιθανώς (δεν έχει “κλειδώσει” ακόμη) να επιστρέψει στην Α’ Αθηνών και την κυρία Μ. Σπυράκη που θα πολιτευθεί στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Επίσης, η κυρία Ν. Κεραμέως και ο κ. Δημ. Σταμάτης θα μετακινηθούν από την λίστα επικρατείας και θα τοποθετηθούν σε εκλόγιμες θέσεις στην Α’ Αθηνών και στην Α’ Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, ενώ ο κ. Φορτσάκης θα μετακινηθεί στην Β’ Αθηνών. Στο υπόλοιπο Αττικής είναι πιθανόν να πολιτευθεί ο κ. Θ. Ρουσόπουλος, ο οποίος επαναδραστηριοποιείται πολιτικά και οι κ.κ. Δασκαλάκης και Κουλιζάκος θα “κατηφορίσουν” στην Λακωνία και στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό. Τέλος, ο κ. Π. Σιούφας (εξάδελφος του πρώην προέδρου της Βουλής) επιστρέφει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Καρδίτσα.

Τέλος, υποψήφιος σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Καβάλα θα είναι ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, ο Μακ. Λαζαρίδης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει πυκνώσει και τις δημόσιες πολιτικές του παρεμβάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments