Διεθνή

Τουρκία: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στην Ντιγιαρμπακίρ

Τουρκία: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στην Ντιγιαρμπακίρ
Η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν μιλάει για "περισσότερους νεκρούς" μετά από την επίθεση. Κι άλλες συλλήψεις βουλευτών του φιλοκουρδικού HDP.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Ντιγιαρμπακίρ της Τουρκίας μετά από την δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στην πόλη, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Μπεκίρ Μποζντάγκ ανέφερε το πρωί της Παρασκευής πως “έχουν σκοτωθεί πολίτες και αστυνομικοί από την έκρηξη της βόμβας”. Ο Μποζντάγκ δεν έκανε λόγο για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων.

Στο μέτωπο των συλλήψεων των βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος “Δημοκρατίας και των Λαών”, το καθεστώς της Άγκυρας προχώρησε στη σύλληψη και του Ιμάμ Τασκιέρ του HDP, ανεβάζοντας τον αριθμό των συλληφθέντων στους 12.

Υπενθυμίζεται πως η τουρκική αστυνομία έκανε επιδρομή στα σπίτια των συμπροέδρων Σελαχαντίν Ντεμιρτάς στην Άγκυρα και Φιγκέν Γιουκσέκνταγ στο Ντιγιαρμπακίρ, τη μεγαλύτερη πόλη στη κυρίως κουρδική νοτιοανατολική περιοχή της Τουρκίας, είπαν οι δικηγόροι του κόμματος στο πρακτορείο Reuters.

Επιπλέον η αστυνομία έκανε επιδρομή επίσης και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο κέντρο της Άγκυρας, και διεξήγαγε έρευνα. Πλάνα της τηλεόρασης δείχνουν στελέχη του κόμματος να φιλονικούν με την αστυνομία κατά τη διάρκεια της επιδρομής, και ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters ότι η πρόσβαση στο δρόμο που βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία έχει αποκλειστεί από πολλά περιπολικά και εξοπλισμένα αυτοκίνητα.

Μια ομάδα διαδηλωτών φωνάζοντας συνθήματα προσπάθησε να φτάσει στα γραφεία του κόμματος, αλλά εμποδίστηκε από την αστυνομία προτού μπουν στο δρόμο, σύμφωνα με μάρτυρα.

“Πολύ άσχημα νέα από Τουρκία. Ξανά. Τώρα κρατούνται βουλευτές του HDP”, είπε σε μήνυμά της στο Twitter η Κάτι Πίρι, εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Τουρκία.

Μια γενικευμένη δυσκολία πρόσβασης σε ιστότοπους κοινωνικών δικτύων όπως του Twitter και του Facebook καθώς και της εφαρμογής ηλεκτρονικών μηνυμάτων WhatsApp αναφέρθηκε διάσπαρτα στη Τουρκία μετά την έναρξη των συλλήψεων, που ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments