Ελλάδα

Τραγωδία με 16 νεκρούς στη Λέσβο – Ναυάγησε σκάφος με πρόσφυγες

Τραγωδία με 16 νεκρούς στη Λέσβο – Ναυάγησε σκάφος με πρόσφυγες
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένα παιδί. Διασώθηκαν δύο γυναίκες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Σκάφη της Frontex και βάρκες ψαράδων σαρώνουν τη θαλάσσια περιοχή του Μολύβου.

Τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας ανοιχτά της Λέσβου, όταν εντοπίστηκαν οι σωροί 16 ανθρώπων στην θάλασσα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα θύματα υπάρχει και ένα μικρό παιδί. Το σκάφος που επέβαιναν και είχε ξεκινήσει όπως όλα δείχνουν από τα τουρκικά παράλια βυθίστηκε και όλοι βρέθηκαν στο νερό.

Όταν έφτασαν στο σημείο άντρες του λιμενικού βρήκαν τις σορούς τους, να επιπλέουν στη θάλασσα και οι προσπάθειες που έγιναν δεν απέδωσαν καρπούς.

Το λιμενικό διέσωσε δύο γυναίκες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, οι οποίες βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Το ναυάγιο συνέβη στην βορειοανατολική ακτή της Λέσβου, ανάμεσα από την Ελλάδα και την Τουρκία, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Η μία μάλιστα, δεν μπορεί να βοήθησει στις έρευνες, αυτές τις δύσκολες ώρες. Από το σοκ που υπέστη δεν μπορεί να μιλήσει, ενώ οι γιατροί προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας της. Θα υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων τις επόμενες ώρες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για άγνωστο αριθμό αγνοούμενων προσφύγων.

Οι έρευνες συνεχίζονται από σκάφη του Λιμενικού, της Frontex, μια τορπιλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα σκάφος ΜΚΟ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments