Διεθνή

Συνελήφθη ύποπτος για τρομοκρατία κοντά στο Κοινοβούλιο του Λονδίνου (pics & vid)

Συνελήφθη ύποπτος για τρομοκρατία κοντά στο Κοινοβούλιο του Λονδίνου (pics & vid)
Κουβαλούσε σακίδιο με μαχαίρια.

Αναστάτωση επικράτησε πριν από λίγη ώρα κοντά στο Κοινοβούλιο του Λονδίνου, όπου η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός άνδρα, που φέρεται να κουβαλούσε σακίδιο με μαχαίρια.

Η Σκότλαντ Γιάρντ έφτασε άμεσα στο σημείο και ανέφερε πως δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Η περιοχή κοντά στο Κοινοβούλιο έχει αποκλειστεί.

Ρεπόρτερ του BBC έγραψε στο Twitter ότι είδε δύο μαχαίρια πεσμένα στο έδαφος στο Γουάιτχολ και το ένα από αυτά ήταν ένα μεγάλο μαχαίρι του ψωμιού.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι έχει γίνει μια σύλληψη και δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, αστυνομικοί είχαν αποκλείσει την κυκλοφορία κοντά στη Ντάουνινγκ Στριτ, την κατοικία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, χωρίς να διευκρινίσουν τον λόγο.

Τρομοκρατικά κίνητρα βλέπει η αστυνομία

Ο συλληφθείς κρατείται με την υποψία ότι σχεδίαζε τρομοκρατικές ενέργειες και για κατοχή επιθετικών όπλων. Τέθηκε υπό κράτηση με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Ο άνδρας συνελήφθη μετά από έλεγχο που του έγινε στο δρόμο, στο πλαίσιο «εν εξελίξει επιχείρησης».

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε έναν μήνα περίπου μετά την τρομοκρατική επίθεση έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, όπου έχασαν τη ζωή τους πέντε άτομα. Τότε, δράστης είχε παρασύρει πεζούς με το ενοικιασμένο αυτοκίνητό του στη γέφυρα του Γουέστμινστερ, προτού μαχαιρώσει θανάσιμα έναν αστυνομικό που προσπάθησε να τον εμποδίσει να προσεγγίσει την πύλη της Βουλής.

Ο τρομοκράτης τραυματίστηκε θανάσιμα στη συνέχεια από τα πυρά άλλων αστυνομικών. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα, χαρακτηρίζοντας τον δράστη «στρατιώτη» του αποκαλούμενου χαλιφάτου του. Η βρετανική Αστυνομία πάντως δεν έχει διαπιστώσει άμεση σύνδεση του τρομοκράτη με το ISIS.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments