Αθλητισμός

Ομπράντοβιτς ο μύθος: 9 ευρωπαϊκά και μόνο νίκες με Ολυμπιακό σε Final Four

Ομπράντοβιτς ο μύθος: 9 ευρωπαϊκά και μόνο νίκες με Ολυμπιακό σε Final Four
Ο απόλυτος άρχοντας του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφτασε τα ευρωπαϊκά της... Ρεάλ, βρίσκεται πια στα όρια του μύθου και συνεχίζει. Τέσσερα στα τέσσερα απέναντι στον Ολυμπιακό για τον Ζοτς σε φάιναλ φορ Ευρωλίγκας.

Είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Τα κατορθώματά του θα μνημονεύονται αιώνια. Βρίσκεται στην κορυφή εδώ και 25 χρόνια και συνεχίζει να αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα του στο άθλημα.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκίνησε να κατακτά ευρωπαϊκά τρόπαια το μακρινό 1992. 25 χρόνια μετά, έχει πάρει τα 9 απ’ αυτά τα 25 τρόπαια που έχουν διεκδικήσει όλες οι ομάδες. Μιλάμε για τον απόλυτο άρχοντα των δαχτυλιδιών.

Το πρώτο ήρθε με την Παρτιζάν, το 1992 στην πρώτη του δουλειά ως προπονητής. Ακολούθησε 2 χρόνια αργότερα ο “μύθος” της Μπανταλόνα, ενώ το 1995 το πήρε με τη Ρεάλ Μαδρίτης, πριν ακολουθήσει η αυτοκρατορία του Παναθηναϊκού. 2000, 2002, 2007, 2009 και 2011.

Έξι χρόνια μετά ο Ζοτς επιστρέφει εκεί που ανήκει. Στην κορυφή της Ευρώπης, αυτή τη φορά χαρίζοντας το πρώτο ευρωπαϊκό στη Φενέρμπαχτσε. Πέρσι το έχασε για ένα ριμπάουντ. Φέτος το πήρε.

Ο Ομπράντοβιτς κάθε φορά που πηγαίνει φάιναλ φορ είναι φαβορί. Με οποιαδήποτε ομάδα. Και πιθανότατα θα φύγει νικητής. Το σίγουρο έως τώρα είναι πως κάθε φορά που παίζει με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ο Σέρβος φεύγει νικητής απ’ το ματς.

Πλέον, ο Σέρβος κόουτς έφτασε τις 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Οι προηγούμενες νίκες ήταν στα Final Four του 1994 (με την Μπανταλόνα στον τελικό), του 1995 (με την Ρεάλ στον τελικό) και του 2009 (με τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments