Ειδήσεις

New York Times πρωτοσέλιδο: «Δεν είναι απλά νούμερα, αλλά όλοι εμείς» [pic]

New York Times πρωτοσέλιδο: «Δεν είναι απλά νούμερα, αλλά όλοι εμείς» [pic]
New York Times πρωτοσέλιδο: Το πρωτοσέλιδο των New York Times, αναφέρει αναλυτικά τις ανθρώπινες απώλειες από την πανδημία του κορονοϊού.

New York Times πρωτοσέλιδο: Η αμερικανική εφημερίδα New York Times, προχώρησε σε μία συμβολική κίνηση, θέλοντας να σηματοδοτήσει την επικείμενη υπέρβαση του τρομερού ορίου των 100.000 νεκρών από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ, αφιερώνει σήμερα, 24 Μαϊου το πρωτοσέλιδο της, χωρίς ούτε μία εικόνα, στη μνήμη χιλίων από τους νεκρούς αυτούς και γράφει για καθέναν τους πώς ήταν η ζωή του Κουεντιν Ταραντινο, Master Chef, Marvel

«Δεν ήταν απλώς ονόματα σε μια λίστα, ήταν εμείς», αναφέρει η εφημερίδα. Εκτός από τα ονόματα, τις ηλικίες και τις πόλεις των 1.000 ανθρώπων που περιλαμβάνονται στη μακάβρια λίστα, η εφημερίδα έχει επιλέξει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των ανθρώπων που έπεσαν θύμα της πανδημίας. Π.χ. «Ρόντα Χατς, 73 ετών, η πρώτη στην οικογένειά της που αποφοίτησε από το κολέγιο» ή «Ρεγκίνα Ν. Κούλεν, 81, μικρή το δέμας αλλά δυνατό πνεύμα» ή «Αντόνιο Νιέβες, 73, Σιγάκο, πάντα ήταν απασχολημένος με κάποιο μερεμέτι στο σπίτι» ή «Τσαρλς Κονστανίνο, 86, Νιου Τζέρσι, εργάστηκε 40 χρόνια για τους The New York Times».

Η ΗΠΑ είναι η χώρα που θρηνεί μακράν τα περισσότερα θύματα στον πλανήτη λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, καταγράφηκαν μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο 1.127 νέοι θάνατοι εξαιτίας της Covid-19, κατά την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, που ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου. Συνολικά, ο απολογισμός στη χώρα ανέρχεται σε 97.048 θανάτους εξαιτίας της νόσου επί συνόλου 1.621.658 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης.

Να σημειωθεί πως χθες, Σάββατο, έγινε γνωστό πως ο αριθμός των νεκρών στη Νέα Υόρκη ήταν κάτω από 100 και συγκεκριμένα 84 σε 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο εκφράζοντας ικανοποίηση για τον χαμηλότερο απολογισμό μετά τις 24 Μαρτίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments