Πολιτική

Aυτοί οι κύριοι ήταν μακέτα;

Aυτοί οι κύριοι ήταν μακέτα;
Αστέρες του εκσυγχρονισμού και συνεργάτες του Κώστα Σημίτη.

Εξακολουθούν να πέφτουν τα σάλια ορισμένων δημοσιολογούντων στην χώρα μας για την περίοδο πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη. Είναι θα θυμάστε οι κάπως μεγαλύτεροι, η περίοδος του εκσυγχρονισμού και της ισχυρής Ελλάδας. Συνθήματα και προθέσεις που εξασφάλισαν στον Κώστα Σημίτη και το ΠΑΣΟΚ δυο επιπλέον τετραετίες και θόλωσαν το μυαλό ορισμένων στην τάχα μου ανανεωτική Αριστερά που έδωσαν γη και ύδωρ για να μπουν στα ψηφοδέλτιά του ή να σπρώξουν τον Συνασπισμό στον οποίο τότε συμμετείχαν, στην στοργική αγκάλη του ΠΑΣΟΚ. Αν δεν τους αναγνωρίζετε, μπορείτε να ρίξετε μια ενδελεχή ματιά σε εφημερίδες και ιστότοπους.

Τώρα την «πέφτουν» συστηματικά στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα. Όχι βέβαια γιατί υποτάχτηκε και συνθηκολόγησε κουρελιάζοντας στα συνθήματα και τοις προγραμματικές διακηρύξεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς αλλά γιατί είναι ψεύτης που τον νοιάζει να παραμείνει στην εξουσία. Φυσικά δεν μπαίνουν στον κόπο να μας πουν ότι το ίδιο ακριβώς κάνουν αυτοί που σαράντα χρόνια εναλλάσσονταν στις κυβερνητικές καρέκλες και δυο χρόνια που βρίσκονται μακριά τους δεν αντέχουν και θέλουν με κάθε τρόπο να ξανακαθίσουν για να μας σώσουν. Ποιοι; Αυτοί που με τις πολιτικές τους μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση! Μας οδήγησαν μέχρι εδώ όχι μόνο με τις ολέθριες πολιτικές που εφάρμοσαν αλλά και με τις άθλιες πρακτικές τους. Το κείμενο αυτό γράφεται με αφορμή την δέσμευση των λογαριασμών του Γιάννου  Παπαντωνίου και την απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Κατηγορίες που πρόκυψαν -τι σύμπτωση- από την θητεία του στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Δεν ήταν τυχαίο στέλεχος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Είχε διατελέσει «τσάρος της οικονομίας» στις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη. Ηταν βασικός συνεργάτης του όπως ήταν και ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Όπως ήταν ο Τάσος Μαντέλης που πήρε το δωράκι των 400.000 ευρώ από την Ζίμενς. Όπως συνεργάτης του και μάλιστα δεξί του χέρι ήταν ο Θόδωρος Τσουκάτος που πήρε το ένα εκατομμύριο μάρκα για να τα δώσει στο κόμμα του όπως ισχυρίζεται ο ίδιος. Ολοι αυτοί οι κύριοι είναι αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη. Αστέρες του εκσυγχρονισμού και συνεργάτες του Κώστα Σημίτη. Το θέμα θα είχε περιορισμένο ενδιαφέρον αν οι διάφοροι δημοσιολογούντες δεν επέμεναν να περιφέρουν τον πρώην πρωθυπουργό και τις απόψεις του ως το φως το αληθινό. Ποιές απόψεις: Μα ότι πρέπει να εφαρμόζουμε κατά γράμμα τις απαιτήσεις των δανειστών ότι δεν υπάρχει ζωή χωρίς το ευρώ και ότι καλύτερη κυβέρνηση θα είναι η επόμενη που πρέπει μάλιστα να έρθει γρήγορα. Δηλαδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθεί η μνήμη που είναι κύριο χαρακτηριστικό της ορθολογικής σκέψης. Μας καλούν να ξεχάσουμε ποιοι και πως μας έφεραν ως εδώ και μας ζητούν να τους εγκαταστήσουμε και πάλι στις κυβερνητικές καρέκλες. Στην ουσία πρόκειται για έναν επώδυνο εκβιασμό. Μας καλούν να επιλέξουμε ανάμεσα σε έναν συμβιβασμένο και παραδομένο ΣΥΡΙΖΑ που αφού τον έστιψαν σαν λεμόνι στίβοντας και το ελληνικό λαό και στην παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος στελέχη του οποίου είτε φυλακίζονται είτε φλερτάρουν με την φυλακή. Επιχειρούν αν μας πείσουν ότι έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στην Σκύλα και την Χάρυβδη. Θα τους πιστέψουμε, θα τους αφήσουμε;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments