Παιδί

Διακοπές με παιδιά – Τι πρέπει να προσέξετε

Διακοπές με παιδιά – Τι πρέπει να προσέξετε
Για να περάσετε και εσείς και αυτά καλά.

Το καλοκαίρι είναι η ώρα της ξενοιασιάς και της ξεκούρασης, με τους γονείς ωστόσο να έχουν όπως είναι λογικό σε προτεραιότητα τα παιδιά τους. Συμβουλές στους γονείς για να έχουν ευχάριστες καλοκαιρινές αναμνήσεις με τα παιδιά τους, έδωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Πρακτορείο FM 104,9η παιδίατρος, Αγάπη Λαβασίδου.

Είναι αποδεδειγμένο ότι τα περισσότερα παιδικά ατυχήματα συμβαίνουν το καλοκαίρι γιατί τα παιδιά έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο για παιχνίδι και πολλές φορές είναι και χωρίς επιτήρηση αυτό το παιχνίδι?, υπογράμμισε.

Τόνισε, με έμφαση ότι ποτέ δεν αφήνουμε ένα παιδί να κολυμπάει μόνο του χωρίς επιτήρηση, ακόμα και αν γνωρίζει καλό κολύμπι. Επίσης, δεν πρέπει να κολυμπάνε τα παιδιά με γεμάτο στομάχι, δηλαδή πρέπει να έχουν περάσει τρεις με τέσσερις ώρες από το τελευταίο γεύμα. Οι βουτιές σε άγνωστα νερά, απαγορεύονται, πρέπει να ξέρουμε τι υπάρχει στο βυθό.

Προσοχή θα πρέπει να δείχνουν οι γονείς και σε ότι αφορά την έκθεση στον ήλιο. Τα παιδιά θα πρέπει να φοράνε, 20 λεπτά πριν από την έκθεση τους στον ήλιο ένα αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, κατά προτίμηση με SPF 50.

Όπως είπε η κ. Λαβασίδου, τα βρεφη καλό είναι να φοράνε αντιηλιακό με φυσικά φίλτρα, στα οποία, συνήθως, οι δείκτες προστασίας εκεί δεν είναι πάνω από 30. Με το αντιηλιακό δεν χρειάζεται να είμαστε φειδωλοί, πρέπει να βάζουμε μεγάλη ποσότητα. Ακόμη, πριν από την έκθεση στον ήλιο, το παιδί πρέπει να φοράει καπέλο με μεγάλο γείσο και ανοιχτόχρωμα ρούχα.

To φαρμακείο των διακοπών

Θα πρέπει οι γονείς να έχουν μαζί τους το φαρμακείο των διακοπών, μια μικρογραφία του φαρμακείου που έχουν στο σπίτι τους. Σύμφωνα με την κ. Λαβασίδου, θα πρέπει να περιλαμβάνει κάποια αντισηπτικά μαντηλάκια για να καθαρίζουμε έναν μικροτραυματισμό, οξυζενέ και ιώδιο για να κάνουμε αντισηψία σε πληγή ή χτύπημα, γάζες αποστειρωμένες για να καλύψουμε την πληγή, αν χρειαστεί, τσιρότα για τραύματα που φοβόμαστε ότι θα επιμολυνθούν και πρέπει να είναι καλυμμένα, όχι ανοιχτά.

Επίσης, θα πρέπει να υπάρχει εντομοαπωθητικό για να αποφύγουμε τα τσιμπήματα των κουνουπιών, αντισταμινική αλοιφή ή τζελ για τα τσιμπήματα, θερμόμετρο, αντιπυρετικά, σκεύασμα με φυσιολογικό ορό για τη μύτη του μωρού, αντισταμινικά φάρμακα για παιδιά που είναι αλλεργικά. Η κ. Λαβασίδου τόνισε με έμφαση ότι οι γονείς θα πρέπει οπωσδήποτε, να βάλουν στην βαλίτσα, το βιβλιάριο υγείας του παιδιού και να έχουν πρόχειρο το κινητό τηλέφωνο του παιδιάτρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments