Πολιτική

Η δική του φύση είναι ανώτερη…

Η δική του φύση είναι ανώτερη…
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για τη δήλωση που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ για τις ανισότητες και απορεί με αυτούς που του γράφουν τους λόγους.

«Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα», δήλωσε από την ΔΕΘ στην ομιλία του, ο πρόεδρος την Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με τη δήλωσή του αυτή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι αλήθεια πως έγινε ο μεγάλος πρωταγωνιστής , το κεντρικό πρόσωπο της Διεθνούς Εκθεσης. Είναι απορίας άξιος ποιος του γράφει του λόγους ή αυτή η αποστροφή είναι εκτός κειμένου και οφείλεται στο πολιτικό ταμπεραμέντο του υποψήφιου πρωθυπουργού. Τέτοια δήλωση που παίρνει την μπουκιά από το στόμα του Νίκου Μιχαλολιάκου αφήνοντας άναυδους μέχρι και τους ακροδεξιούς που συνωθούνται στο κόμμα του.

Από την άλλη σκέφτομαι αν πράγματι αυτό πιστεύει ο κ.Μητσοτάκης τότε καλά έκανε και μας το είπε. Η ισότητα είναι κόντρα στην ανθρώπινη φύση. Μπράβο στον αρχηγό που πήγε πίσω και από την γαλλική επανάσταση πιο πίσω και από τον διαφωτισμό. Αφού λοιπόν η ανισότητα είναι σύμφυτη με την ανθρώπινη φύση είναι λογικό να υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι άθρωποι. Οι φασίστες αυτό ακριβώς λένε χωρίζοντας τους ανθρώπους σε λευκούς που υπερέχουν και σε μαύρους που υστερούν.

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν το τραβάει μέχρι εκεί. Όταν μιλάει για κοινωνική ανισότητα μιλάει για την ανισότητα ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς. Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν τον πλούτο και σε αυτούς που ψάχνουν για ένα κομμάτι ψωμί. Είναι περίπου έργο της φύσης κάποιοι να γεννιούνται πλούσιοι και ισχυροί και κάποιοι άλλοι να πεθαίνουν γιατί δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ένα ποτήρι καθαρό νερό, όπως συμβαίνει σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής. Είναι στην ανθρώπινη φύση κάποιοι να θαλασσοπνίγονται στην Μεσόγειο και το Αιγαίο επιχειρώντας να φύγουν από την κόλαση του πολέμου στις πατρίδες τους και κάποιο να φράζουν τα σύνορά τους για να μην τους επιτρέψουν να περάσουν . Όλα είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση όπως ήταν κάποτε η δουλεία και τα σκλαβοπάζαρα.

Είναι κάπως ως πολύ ανατριχιαστικό να λέει αυτά τα πράγματα ένας πολιτικός αρχηγός που θεωρητικά υπόσχεται να κάνει τη ζωή μας καλύτερη. Να μην εκπλήσσεστε όμως διότι ο κ. Μητσοτάκης το διευκρίνισε: Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι κόμμα με ταξικό πρόσημο! Όχι πως δεν το ξέραμε δηλαδή. Κανένας δεν κατηγόρησε το κόμμα του ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εργατικής τάξης κόντρα σε αυτά των βιομηχάνων και των εφοπλιστών. Τουναντίον πολλοί την κατηγορούν ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πλούσιων κόντρα στα συμφέροντα των φτωχών.

Ετσι έχουν τα πράγματα και ο κ. Μητσοτάκης με απίστευτο κυνισμό τα έβαλε στην θέση τους για να μην υπάρχουν αμφιβολίες. Αυτός είναι γιος μιας πολιτικής δυναστείας. Σπούδασε στο Χάρβαρντ με τα λεφτά της οικογένειας και βγήκε βουλευτής με τις πλάτες του μπαμπά και της μεγάλης αδερφής που του κληρονόμησαν την εκλογική πολιτεία. Αυτή είναι η δική του ανθρώπινη φύση. Η δική σου είναι να «μετράς τα ρέστα σου να βγάλεις κι άλλο μηνα»…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments