Ελλάδα

Πυροβολισμοί με καλάσνικοφ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη (pics)

Πυροβολισμοί με καλάσνικοφ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη (pics)
Πυροβολισμοί με καλάσνικοφ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της Χαριλάου Τρικούπη. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο. Στα γραφεία εκείνη την ώρα βρίσκονταν περίπου 30 άτομα. Δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός.

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛΑΣ καθώς έπεσαν πυροβολισμοί με καλάσνικοφ λίγο πριν από τις 20.00 το βράδυ της Δευτέρας έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της Αθήνας.

Η επίθεση κατά πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, έγινε με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού στην οποία επέβαιναν δύο άτομα που φορούσαν μαύρα ρούχα, και κουκούλες.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άγνωστοι πυροβόλησαν με πυροβόλο όπλο (πιθανότατα με καλάσνικοφ) από τη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Ανδρέα Μεταξά προς το κτίριο του ΠΑΣΟΚ. Στο σημείο έχουν βρεθεί 3 κάλυκες.

Εντός των γραφείων εκείνη την ώρα βρίσκονταν τουλάχιστον 30 με 40 εργαζόμενοι, οι οποίοι ακούγοντας τους πυροβολισμούς πρόλαβαν να καλυφθούν και εν συνεχεία να εγκαταλείψουν το κτίριο. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός.

Το σημείο έχει αποκλειστεί τόσο από τις υπάρχουσες αστυνομικές δυνάμεις, όσο και από ισχυρή αστυνομική δύναμη που έσπευσε στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών, στόχος ήταν ο σκοπός της διμοιρίας των ΜΑΤ. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έχουν γίνει ξανά στόχος επίθεσης.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης στον ΑΝΤ1: «Δεχτήκαμε μια επίθεση. Μας σόκαρε όλους. Κάθε εβδομάδα έχουμε περιστατικά. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό». Μιλώντας και στον ΣΚΑΪ πρόσθεσε: «Είναι ευτύχημα το ότι δεν έχουμε θρηνήσει ζωές, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ γίνονται στόχος κάθε Σαββατοκύριακο».

Η επίθεση, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τις δύο προηγούμενες επιθέσεις κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Η πρώτη έγινε στις 25 Μαΐου 2014 και την ευθύνη είχε αναλάβει η «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Η δεύτερη συνέβη στις 10 Ιανουαρίου 2017 με πυροβολισμούς κατά της κλούβας των ΜΑΤ που σταθμεύει έξω από την Χ. Τρικούπη, κατά την οποία είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την Αντριτρομοκρατική η οποία αναζητά στοιχεία και από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ στο Twitter

Φώφη Γεννηματά: Τα Εξάρχεια είναι άβατο, με την ανοχή της κυβέρνησης

Η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει στόχος κατ’ επανάληψη και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση.

«Εχουμε μιλήσει κατ’ επανάληψη με τον αρμόδιο υπουργό και τον πρωθυπουργό» είπε η ίδια, και συμπλήρωσε: «Τα Εξάρχεια είναι άβατο με την ανοχή της κυβέρνησης… Οι αστυνομικοί έχουν εντολή να μην μπουν στο άβατο των Εξαρχείων». Την ίδια ώρα, η κα Γεννηματά τόνισε ότι δεν έχει επικοινωνήσει κανένας μαζί της. «Μάλλον το θεωρούν ρουτίνα το περιστατικό». 

Αλέξης Τσίπρας: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση

Το Μαξίμου τονίζει ότι «καταδικάζουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ». Ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπ. Προστασίας του Πολίτη προς τον οποίο έδωσε εντολή για άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Νίκος Τόσκας: Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές αστυνομικών και πολιτών

"Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές αστυνομικών και πολιτών", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, από την Κρήτη όπου βρισκόταν και επιστρέφει εσπευσμένα, για το περιστατικό ρίψης πυροβολισμών στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Μεταξά.

"Γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να εντοπιστούν, τόσο οι δράστες όσο και όποιοι πιθανόν κρύβονται από πίσω", δήλωσε ο κ. Τόσκας και συμπλήρωσε: "Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων της αστυνομίας και των απλών πολιτών".

ΝΔ: Η επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ δεν είναι fake news, είναι σφαίρες κατά της Δημοκρατίας

«Η αποψινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Τρεις μόλις μέρες αφότου η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα της ανομίας, άγνωστοι με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τους αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τα υβριστικά και συκοφαντικά σόου του κ. Τσίπρα στην Βουλή, δεν μπορούν να κρύψουν το μέγεθος του προβλήματος που ο ίδιος έχει προκαλέσει».

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σχόλιό του στο Twitter καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Αναφέρει χαρακτηριστικά: "Οι σφαίρες στο ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του".

ΑΝΕΛ: Ύποπτη τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

"Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση με πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ", αναφέρει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου σε δήλωση της για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

"Πρόκειται για μία ύποπτη τρομοκρατική ενέργεια, η οποία θα πρέπει να διαλευκανθεί", προσθέτει.

Εν τω μεταξύ, με ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σημειώνει: "Την ώρα που η διεθνής κοινή γνώμη ασχολείται με τα έγγραφα των οικονομικών παραδείσων έχουμε τρομοκρατική ενέργεια". Όπως προσθέτει ο κ. Καμμένος, "κάτι θυμίζει..ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ".

Θεοδωράκης: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν ευθύνη για την επίθεση

Την άμεση απομάκρυνση του Νίκου Τόσκα ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΙ ζήτησε να αναλάβει τη θέση κάποιος «υπεύθυνος άνθρωπος». Την ίδια ώρα, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

ΚΚΕ: "Ύποπτες ενέργειες που πρέπει να διερευνηθούν"

Το ΚΚΕ καταδικάζει το νέο χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά με πυροβολισμούς από διερχόμενο αυτοκίνητο και αναφέρει σε σχετικό σχολιό του πως "πρόκειται για ύποπτες ενέργειες που πρέπει να διερευνηθούν".

Ένωση Κεντρώων: Καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ

«Η κυβέρνηση εδώ και τώρα πρέπει να λάβει μέτρα, ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα. Τα κόμματα πρέπει να φυλάσσονται, όπως και η ασφάλεια των πολιτών θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και να μην ερχόμαστε κατόπιν εορτής, να κάνουμε απλά διαπιστώσεις» ανέφερε η Ένωση Κεντρώων σε ανακοίνωσή της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments