Διάολε, κανένας στα Paradise Papers δεν είναι από τα Καμίνια…
Μια ακόμα λίστα με με λεφτά κρυμμένα σε φορολογικούς παραδείσους ήρθε πριν λίγες μέρες στη δημοσιότητα. Ισχυροί του χρήματος από διάφορες χώρες έχουν τοποθετήσει εκεί τα πολλά λεφτά τους για να αποφύγουν την φορολόγηση. Σε λίγο, όπως πάει το πράγμα, θα ακούμε για τέτοιες λίστες και δεν θα δίνουμε σημασία. Θα το θεωρούμε απολύτως φυσιολογικό όσοι έχουν λεφτά να τα κρύβουν για να μην τους τα φορολογήσουν.
Το είπε άλλωστε σε σχετική ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκτατίας κ. Γεωργιάδης προκειμένου να δικαιολογήσει την σύζυγο του κ. Μητσοτάκη, Μαρέβα η οποία φέρεται να έχει κρύψει εκεί κάποια από τα λεφτά της. Αν θεωρεί ότι το ελληνικό κράτος την υπερφορολογεί τότε έχει το δικαίωμα να στείλει αλλού τα λεφτά της.
Έξοχα! Αυτός που θα υπερφορολογείται και δεν θα μπορεί να το αποφύγει είναι ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο μικρομεσαίος. Αυτοί με τα πολλά λεφτά θα τα στέλνουν στους κάθε είδους παραδείσους και όλα καλά κι ωραία.
Το είπε κι αυτό στην ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης. Έτσι γίνεται στο καπιταλισμό: Το δίκιο του βουνό. Έτσι γίνεται στον καπιταλισμό. Ο πλούσιος θα βγάζει τα λεφτά του έξω και του φτωχού θα του παίρνουν το σπίτι επειδή δεν έχει να πληρώσει το δάνειο
Η λίστα για την οποία μιλάμε, περιλαμβάνει 235 ονόματα και 192 ελληνικές διευθύνσεις. Να σημειωθεί το γεγονός ότι η παρουσία των συγκεκριμένων ονομάτων στις λίστες των Paradise Papers, δεν συνεπάγονται και τέλεση «παράνομων» πράξεων. Μπορεί να είναι νόμιμο να βγάζεις τα λεφτά σου έξω. Το αν είναι και ηθικό αυτό αφορά εμάς τους υπόλοιπους. Όχι εκείνους που έχουν τα λεφτά…
Σε κάθε περίπτωση οι ελληνικές αρχές θα διερευνήσουν όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από τις λίστες, για πιθανά αδικήματα που αφορούν ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή. Άλλωστε προ των πυλών βρίσκεται μεγάλη εισαγγελική έρευνα για το ελληνικό σκέλος των Paradise Papers που ξεκινά με εντολή της επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων, Μαριάννας Ψαρουδάκη.
Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί ήδη για το θέμα των εν λόγω εγγράφων, προερχόμενα κυρίως από την μεγάλη δικηγορική εταιρία Appleby, που ειδικεύεται στην παροχή αυτών των υπηρεσιών, τα αρχεία περιλαμβάνουν περίπου 130 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος.
Οι πληροφορίες για τον όγκο των αρχείων αναφέρουν πως στα Paradise Papers καταγράφονται συνολικά 252 καταχωρίσεις διευθύνσεων επικοινωνίας στην Ελλάδα, με την πλειονότητά τους να εντοπίζεται γεωγραφικά στην Αττική και κυρίως σε περιοχές όπως η Εκάλη, η Πολιτεία, ο Διόνυσος, το Παλαιό και το Νέο Φάληρο, το Μαρούσι, η Γλυφάδα, η Αγία Παρασκευή, η Κηφισιά, η Βουλιαγμένη, η Βούλα κά.
Όπως αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης, από τα Καμίνια, το Πέραμα, το Ζεφύρι και τον Κορυδαλλό δεν υπάρχουν κάτοικοι που να τα έβγαλαν έξω. Για σύμπτωση θα πρόκειται…
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας