Ο καφές κάνει περισσότερο καλό παρά κακό στην υγεία μας
Βρετανοί ερευνητές καταρίπτουν το στερεότυπο πώς οι μεγάλες δόσεις καφέ βλάπτουν τον άνθρωπο και αναφέρουν πως είναι πιθανότερο να κάνει καλό παρά κακό στην υγεία μας.
Πιο συγκεκριμένα, με νέα ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο The BMJ, εστίασε σε 218 ήδη δημοσιευμένες μελέτες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση τριών έως τεσσάρων φλιτζανιών καφέ την ημέρα σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου και καρδιακής νόσου, συγκριτικά με την μη κατανάλωση καφεΐνης.
Επιπρόσθετα, φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης ορισμένων μορφών καρκίνου,διαβήτη τύπου 2, ηπατικής νόσου, χολολιθίασης, ουρικής αρθρίτιτδας και άνοιας. Ακόμα θετική ήταν η επίδραση τόσο ως προς την νόσο Πάρκινσον, όσο και στην κατάθλιψη και στη νόσο Αλτσχάιμερ.
Ως λογικό πλαίσιο κατανάλωσης νοούνται τα 440 mg καφεΐνης, που αντιστοιχούν σε τρία έως τέσσερα φλιτζάνια καφέ ημερησίως.
Το σχόλιο σας