Τρουφάκια με τσίλι και τεκίλα, ιδιαίτερη συνταγή
Υλικά για τα τρουφάκια με τσίλι και τεκίλα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος παχιά1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι300-400 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα40 γραμμάρια βούτυρο1,5 κουταλιά τεκίλα3 κουταλιές κακάο
Εκτέλεση
Βάλτε την κρέμα γάλακτος και το τσίλι σε κατσαρολάκι να βράσουν, σε μέτρια φωτιάΠροσθέστε την σοκολάτα σπασμένη και το βούτυροΒγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ανακατέψτε γερά ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμαΠροσθέστε την τεκίλα, ανακατέψτεΟταν το μείγμα κρυώσει βάλτε το στο ψυγείο για 4 ώρεςΣτη συνέχεια, με ένα κουτάλι βγάζετε μπαλίτσες, τους δίνετε μορφή, τις ρολάρετε στο κακάοΑφήνετε τις τρούφες σε χαρτί ώσπου να ολοκληρώσετε την διαδικασία
Το σχόλιο σας