Υγεία

Τριχόπτωση: Οι 4 τροφές που βοηθούν να την αντιμετωπίσουμε

Τριχόπτωση: Οι 4 τροφές που βοηθούν να την αντιμετωπίσουμε
Η τριχόπτωση μπορεί να εμφανιστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το πρόβλημα που την προκαλεί.

Με τον όρο τριχόπτωση αποκαλούμε την πτώση των μαλλιών του ανθρώπου από το τριχωτό τμήμα της κεφαλής. Τροφές που εάν προσθέσουμε στο διατροφολόγιο μας είναι πιθανό να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της.

Οι 4 τροφές κατά της τριχόπτωσης:

-Όσπρια

Τα όσπρια περιέχουν ένα συνδυασμό διαφορετικών συστατικών όπως είναι το φολικό οξύ, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και ο χαλκός. Το φολικό οξύ είναι απαραίτητο για την διαίρεση και τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων.

-Αυγά

Αποτελούν ένα από τα πλέον παρεξηγημένα τρόφιμα και αυτό συνέβη λόγω της περιεκτικότητας τους σε χοληστερίνη. Σε ό,τι αφορά όμως τα μαλλιά, ο κρόκος των αυγών είναι μία από τις καλύτερες πηγές βιοτίνης, της βιταμίνης δηλαδή που παίζει σημαντικότατο ρόλο στη δομή των μαλλιών.

-Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε χαλκό, ιχνοστοιχείο απαραίτητο για το χρωματισμό των μαλλιών. Συγκεκριμένα στα φουντούκια  βρίσκουμε μία ακόμη βιταμίνη που συμβάλλει στην υγεία των μαλλιών, τη βιταμίνη Ε.

-Πιπεριές

Κυρίως οι κόκκινες και κίτρινες πιπεριές είναι μία από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C. Η βιταμίνη C, είναι μεταξύ άλλων απαραίτητη για τη σύνθεση του κολλαγόνου, αλλά και της κερατίνης της τρίχας. Η ελαστικότητα και η αντοχή των μαλλιών εξαρτώνται άμεσα από την επάρκεια της βιταμίνης αυτής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments