Υγεία

Κολλαγόνο: Οι τροφές που ενισχύουν την εμφάνισή του

Κολλαγόνο: Οι τροφές που ενισχύουν την εμφάνισή του
Το κολλαγόνο είναι ένας τύπος πρωτεΐνης, και "εργάζεται" μαζί με την κερατίνη για να παρέχουν στο δέρμα τη δύναμη, την απαλότητα, την ελαστικότητα και την ανθεκτικότητα που το χαρακτηρίζει.

Το κολλαγόνο παράγεται από το δέρμα και από άλλα μέρη του σώματος. Ωστόσο, μπορούμε να ενισχύσουμε την εμφάνισή του στην επιδερμίδα με φυσικό τρόπο.

Σκούρα πράσινα λαχανικά: Είναι εξαιρετικές πηγές χημικών συστατικών που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου. Βάλτε λαχανικά όπως το σπανάκι, το λάχανο και το κατσαρό λάχανο στη διατροφή σας κάθε μέρα. Περιέχουν ένα αντιοξειδωτικό, που ονομάζεται λουτεΐνη. 

Χρειάζεστε 10 mg για να έχετε επαρκή αποτελέσματα, κάτι που ισοδυναμεί με περίπου 110 gr σπανάκι, ή 60 gr λάχανο. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι αυτό θα ενισχύσει την ενυδάτωση του δέρματος και την ελαστικότητά του, ενώ θα μειώσει τις ρυτίδες.

Φασόλια και όσπρια: Βοηθούν το σώμα σας να παράγει μία ζωτικής σημασίας αντιγηραντική ουσία, που ονομάζεται υαλουρονικό οξύ. Υπολογίστε ότι πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον δύο κουταλιές της σούπας φασόλια κάθε μέρα. Αναζητήστε έξυπνους τρόπους για να το πετύχετε αυτό, όπως συνοδευτικό πουρέ οσπρίων αντί για τον κλασικό πουρέ πατάτας.

Δαμάσκηνα: Μία από τις μεγαλύτερες αιτίες γήρανσης του δέρματος είναι οι ελεύθερες ρίζες, οι οποίες διασπούν τους υγιείς ιστούς του δέρματος. Τα αντιοξειδωτικά γενικά βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών προτού αυτές κάνουν οποιαδήποτε ζημιά. Τα δαμάσκηνα είναι ο καρπός/φρούτο που περιέχει το απόλυτα υψηλότερο επίπεδο αντιοξειδωτικών από κάθε άλλο. Τα βακκίνια (μούρα) είναι επίσης πολύ ισχυρά, αλλά έρχονται στη δεύτερη θέση. Μπορείτε να τρώτε 5-6 δαμάσκηνα την ημέρα, ή μια μεγάλη χούφτα με βατόμουρα, για να πάρετε μια μεγάλη ώθηση στην υγεία σας.

Γαλοπούλα: Περιέχει μία ζωτικής σημασίας πρωτεΐνη για το δέρμα, η οποία ονομάζεται καρνοσίνη. Αυτή η ουσία επιβραδύνει μια διαδικασία στο δέρμα που ονομάζεται διασύνδεση. Όταν συμβαίνει αυτό, ίνες αναπτύσσονται μέσα στο κολλαγόνο του δέρματος καθιστώντας το άκαμπτο και ανελαστικό. Αυτό, κάνει την επιδερμίδα αδύναμη να επανέλθει πλήρως όταν ρυτιδιάζετε καθώς χαμογελάτε, ή συνοφρυώνεστε. Είναι καλό να τρώτε γαλοπούλα 2-3 φορές την εβδομάδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments