Διεθνή

Αρμενία: Έβαλε υποψηφιότητα ο Νικόλ Πασινιάν

Αρμενία: Έβαλε υποψηφιότητα ο Νικόλ Πασινιάν
«Καθήκον μας είναι να επιλύσουμε την πολιτική κρίση στη χώρα», είπε.

Υποψήφιος για πρωθυπουργός της Αρμενίας ορίστηκε ο επικεφαλής της αρμενικής αντιπολίτευσης Νικόλ Πασινιάν του συνασπισμού Yelk. Ο Πασινιάν ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους τον ορισμό του από τον συνασπισμό Yak ως υποψηφίου πρωθυπουργού ενώ βρισκόταν στο κοινοβούλιο για «διαβουλεύσεις με όλες τις πολιτικές παρατάξεις».

«Καθήκον μας είναι να επιλύσουμε την πολιτική κρίση στη χώρα», είπε.

Επικεφαλής του κινήματος διαμαρτυρίας, ο Πασινιάν είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τη διαδοχή του Σαρκισιάν. Μπορεί να στηρίζεται στις εννέα ψήφους του συνασπισμού Yelk, και το Σάββατο έλαβε την υποστήριξη του κόμματος Ευημερούσα Αρμενία (31 κοινοβουλευτικές έδρες) και του κόμματος Αρμενική Επαναστατική Συμμαχία (επτά έδρες), συνολικά 47 ψήφους.

Για να εκλεγεί, ο Πασινικάν πρέπει να εξασφαλίσει την ψήφο 53 σε σύνολο 105 βουλευτών και θα χρειαστεί τις ψήφους τουλάχιστον ορισμένων βουλευτών του κυβερνώντος Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που διαθέτει 58 έδρες και την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Το κόμμα του Σαρκισιάν ανακοίνωσε ότι δεν προτείνει δικό του υποψήφιο και ότι θα αναμένει να ανακοινωθούν τα ονόματα όλων των υποψηφίων προκειμένου να ανακοινώσει τη θέση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αρμενία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος Σερζ Σαρκισιάν

Αρμενία: Για δέκατη μέρα συνεχίζονται οι διαδηλώσεις – Συνελήφθη ο ηγέτης της αντιπολίτευσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments