Οικονομία

Χαμός στη Γερμανία για τον “κλώνο” του Σόιμπλε – Βαρύ το κλίμα για τον Σολτς

Χαμός στη Γερμανία για τον “κλώνο” του Σόιμπλε – Βαρύ το κλίμα για τον Σολτς
Ο προϋπολογισμός έχει λίγα νέα στοιχεία, αντιθέτως διαθέτει πολλά από την κληρονομιά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το σχέδιο του γερμανικού προϋπολογισμού για το 2018 αλλά και τις προβλέψεις για τους προϋπολογισμούς έως το 2022, που παρουσίασε στο Βερολίνο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος. 

Κοινή διαπίστωση των αναλυτών φαίνεται να είναι ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών θυμίζει τον παλιό, τον γνωστό για την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική που ασκούσε, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ηandelsblatt: Kαταστροφικές οι επιπτώσεις της οικονομικής πολιτικής Σολτς μακροπρόθεσμα 

«Στην παράδοση Σόιμπλε», τιτλοφορεί σχετικό σχόλιό της η Handelsblatt. «Όταν στο πρόσωπο του Όλαφ Σολτς ένας σοσιαλδημοκράτης εισήλθε στο υπουργείο Οικονομικών, στο SPD γεννήθηκαν ελπίδες για πραγματική αλλαγή τροχιάς στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής. Όμως αφού παρουσίασε ο Όλαφ Σολτς το οικονομικό του σχέδιο για την τρέχουσα νομοθετική περίοδο, βγαίνει το εξής συμπέρασμα: 

Ο προϋπολογισμός έχει λίγα νέα στοιχεία, αντιθέτως διαθέτει πολλά από την κληρονομιά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο νέος μεγάλος συνασπισμός συνεχίζει από εκεί ακριβώς που σταμάτησε ο παλιός. Ανακηρύσσει το “ συνεχίζουμε όπως πριν” σε στάτους κβο – με καταστροφικές επιπτώσεις μακροπρόθεσμα (…)» εκτιμά η οικονομική εφημερίδα του Ντύσελντορφ.

Tageszeitung: Eκλογική απάτη του Όλαφ Σολτς 

Για «εκλογική απάτη» του Όλαφ Σολτς κάνει λόγο σε πρωτοσέλιδο σχόλιό της η αριστερή εφημερίδα Tageszeitung. Μάλιστα ο σχολιαστής συνδυάζει το όνομα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών με το επίθετο του προκατόχου του, κάνοντας λόγο για «Όλαφ Σόιμπλε», με στόχο να καταδείξει ότι ο σοσιαλδημοκράτης δεν παρεκκλίνει από τη γραμμή του χριστιανοδημοκράτη πολιτικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σολτς όπως… Σόιμπλε : Πρώτα μεταρρυθμίσεις μετά βοήθεια

Spiegel: O Σολτς ετοιμάζει φοροελαφρύνσεις για τους Γερμανούς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments