Υγεία

Τεστ προβλέπει την πιθανότητα προεκλαμψίας στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τεστ προβλέπει την πιθανότητα προεκλαμψίας στη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Tο τεστ αυτό μπορεί να εντοπίσει την πιθανότητα να προκληθεί προεκλαμψία, μία σοβαρή επιπλοκή κατά την εγκυμοσύνη η οποία μπορεί να βλάψει σοβαρά τον οργανισμό της γυναίκας και αποτελεί την κύρια αιτία εμβρυικής και μητρικής θνησιμότητας.

Ένα νοσοκομείο στην Αυστραλία δοκίμασε το πρώτο τεστ αίματος στη χώρα το οποίο βοηθά στην πρόβλεψη και αντιμετώπιση της ανάπτυξης μιας δυνητικά θανατηφόρας διαταραχής κατά την εγκυμοσύνη.

Ειδικότερα το τεστ αυτό μπορεί να εντοπίσει την πιθανότητα να προκληθεί προεκλαμψία, μία σοβαρή επιπλοκή κατά την εγκυμοσύνη η οποία μπορεί να βλάψει σοβαρά τον οργανισμό της γυναίκας και αποτελεί την κύρια αιτία εμβρυικής και μητρικής θνησιμότητας.

Σύμφωνα με το Royal Women’s Hospital που εδράζει στη Μελβούρνη, μία στις 20 εγκύους εμφανίζει προεκλαμψία η οποία ευθύνεται για το χαμηλό βάρος των νεογνών, τους πρόωρους τοκετούς και για το θάνατο του εμβρύου από έλλειψη οξυγόνου και τροφής. 

Άγνωστη παραμένει μέχρι σήμερα η αιτία της επιπλοκής αυτής, όμως οι γυναίκες που έχουν ένα ιστορικό, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να την εμφανίσουν.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Όλα τα νέα για την υγεία στο www.pagenews.gr. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments