Υγεία

Σούπα από κόκκαλα: Tα οφέλη για την υγεία μας

Όταν μαγειρεύεις τα κόκκαλα για πολλή ώρα, αυτά απελευθερώνουν πολύ πρωτεΐνη.

Πολλές είναι οι φυσικές τροφές που κάνουν πολύ καλό στην υγεία μας και πάντα αναζητούμε νέες για να προσθέσουμε στο διαιτολόγιό μας. Η κοτόσουπα είναι μια από αυτές όπως φυσικά και ο ζωμός κρέατος όμως μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα. Ο ζωμός κρέατος είναι μια υγιεινή τροφή και μάλιστα θεωρείται ένα από τα superfood από το 2016.

Ο ζωμός αυτός είναι ένα είδος σούπας και φτιάχνεται από μαγειρεμένο κρέας και μερικά κόκαλα, μαζί με άλλα υλικά, όπως ξύδι, ντομάτες, λαχανικά κτλ. Όταν μαγειρεύεις τα κόκαλα για πολλή ώρα, αυτά απελευθερώνουν πολύ πρωτεΐνη.

Στην πραγματικότητα, αυτός ο ζωμός δεν είναι κάτι καινούριο. Η σούπα με λαχανικά και μπαχαρικά αποτελεί μέρος των παραδοσιακών κινέζικων γευμάτων για χιλιάδες χρόνια. 

Ωστόσο, η σημερινή του δημοφιλία οφείλεται στις αλλαγές του κοινωνικού lifestyle και την επιθυμία των καταναλωτών να επιστρέψουν στις υγιεινές και φυσικές τροφές.

Οι φανατικοί υποστηρικτές αναφέρουν ότι αποτελεί ένα ρόφημα κατάλληλο για μετά την άσκηση καθώς αναπληρώνει τους χαμένους ηλεκτρολύτες ενώ επανορθώνει και χτίζει τους μύες. Έτσι πολλοί διαλέγουν έναν ζωμό για ενυδάτωση αλλά και για να ζεσταθούν μετά την προπόνηση. 

Ο ζωμός κρέατος έχει πολλά οφέλη στην υγεία και τον οργανισμό μας.

Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά:

Μεταλλικά στοιχεία με αντιφλεγμονώδη δράση.

Προστατεύει τις αρθρώσεις.

Δυναμώνει τα κόκαλα.

Θεραπεύει και θωρακίζει το έντερο.

Σου χαρίζει νεανικό, πιο υγιές δέρμα.

Σε βοηθά να κοιμηθείς καλύτερα, να νιώσεις καλύτερα και σου δίνει ενέργεια: Βελτιώνει τη μνήμη, ενώ βοηθά στην πέψη, στην αποτοξίνωση και στην έκκριση γαστρικών οξέων.

Βοηθά στην απώλεια βάρους. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο