Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Μακρόν – Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση για Ιράν

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Μακρόν – Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση για Ιράν
Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, το τηλεφώνημα αυτό ήταν προγραμματισμένο για τις 10.00 (ώρα Ουάσινγκτον, 17.00 ώρα Ελλάδας).

Ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως γνωστοποίησε χτες με ανάρτησή του στο Τwitter, θα ανακοινώσει την απόφασή του για την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν (JPCOA), την Τρίτη (8/5). Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της απόφασής του όμως, θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, το τηλεφώνημα αυτό ήταν προγραμματισμένο για τις 10.00 (ώρα Ουάσινγκτον, 17.00 ώρα Ελλάδας). 

Μιλώντας λίγες ώρες πριν ανακοινώσει την απόφασή του ο Τραμπ, για το αν θα παραμείνουν ή όχι οι ΗΠΑ στη διεθνή συμφωνία, ο Εντ Ρόις είπε ότι με το "σκίσιμό" της δεν θα ανακτηθούν τα χρήματα που έχει λάβει η ιρανική κυβέρνηση ούτε θα αναγκαστούν οι σύμμαχοι της Ουάσινγκτον να αντιμετωπίσουν τις επικίνδυνες δραστηριότητες της Τεχεράνης.

"Φοβάμαι ότι η απόσυρση (από τη συμφωνία) στην πραγματικότητα θα ανέκοπτε αυτές τις προσπάθειες" ανέφερε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ενόψει μιας ακρόασης στην Επιτροπή με θέμα το Ιράν.

Η Βρετανία από την πλευρά της εξέφρασε την έντονη απαισιοδοξία της ενόψει της ανακοίνωσης του Τραμπ. "Δυστυχώς, είμαστε βαθιά απαισιόδοξοι για την ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ αργότερα σήμερα. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι ακριβώς θα πει ο πρόεδρος Τραμπ απόψε" είπε στο πρακτορείο Reuters ένας Βρετανός διπλωμάτης που ζήτησε να μην κατονομαστεί. 

"Ο στόχος μας παραμένει να διατηρήσουμε την JPCOA. Θα χρειαστεί να περιμένουμε για να καταλάβουμε ποιο είναι το σχέδιο των ΗΠΑ για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος μας, να αποτρέψουμε το Ιράν από το αποκτήσει πυρηνικά όπλα και να αντιμετωπίσουμε τη στάση του στην περιοχή", πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τραμπ: Η ημερομηνία και η τοποθεσία της συνάντησης με τον Κιμ έχουν καθοριστεί

Ντόναλντ Τραμπ: Προτείνει μέρος για την συνάντηση με τον Κιμ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments