Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ με Τσίπρα και Ζάεφ – Επίκεντρο το θέμα της ονομασίας

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ με Τσίπρα και Ζάεφ – Επίκεντρο το θέμα της ονομασίας
Τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της Μέρκελ με Τσίπρα και Ζάεφ αποκάλυψε πηγή της γερμανικής καγκελαρίας σε γερμανικά ΜΜΕ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ,  επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ με επίκεντρο το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος επικοινώνησε χθες με τον Έλληνα πρωθυπουργό, συζητώντας μαζί του πτυχές του ονοματολογικού, αλλά και τα νέα δεδομένα που μπήκαν στο τραπέζι στη βουλγαρική πρωτεύουσα και ακολούθως μίλησε και με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ.

Τι είχε πει η Μέρκελ στον Σύνοδο Κορυφής

Υπενθυμίζεται ότι στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια, η Άνγκελα Μέρκελ είχε συναντηθεί με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ και είχε εκφράσει την ικανοποίηση της για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Μάλιστα, η Γερμανίδα καγκελάριος είχε δηλώσει πως «είμαι χαρούμενη που άκουσα ότι υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας – Σκοπίων. Και οι δύο χώρες έχουν κάνει πρόοδο, παρόλο που ακόμα δεν έχουν φτάσει στον στόχο τους».

Τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της Μέρκελ με Τσίπρα και Ζάεφ αποκάλυψε πηγή της γερμανικής καγκελαρίας σε γερμανικά ΜΜΕ χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο τους.

Η επικοινωνία της καγκελάριου με τους ηγέτες των δύο χωρών γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την εύρεση μιας κοινά αποδεκτής ονομασίας, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών του Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διπλωματικός μαραθώνιος για το Σκοπιανό

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments